Välkommen in i Toca Bocas spökhus. Här finns fyra rum med småläskigt innehåll, men givetvis anpassat för barn. I rummen får man experimentera, skapa musik och lösa problem.

Toca Boca är tillbaka med en ny app för barn; Toca Mystery House. Denna gång är temat lite annorlunda jämfört med de tidigare apparna, både vad gäller målgrupp och innehåll.

ANNONS:

Toca Mystery House är ett slags spökhus, men anpassat för barn. När appen startas befinner man sig i ett mörkt hus med olika stängda dörrar. Det finns mycket saker som rör sig när man trycker på dem, men det är dörrarna som leder spelaren vidare.

Bakom en dörr möts man av problemlösning. Aktiviteten går ut på att trycka och dra för att få olika saker och figurer att utvecklas till nya former. Det är riktigt snyggt gjort, men det är lätt att fastna och ge upp då appen inte bjuder på några ledtrådar. Samtidigt är det roligt om man lyckas med att ta sig vidare i aktiviteten.

Bakom en annan dörr finns ett kemirum. Här kan man blanda vätskor och och andra saker för att skapa trolldrycker. Dessa drycker kapslas in i färgglada piller som man sedan ger till ett grodmonster. Monstret äter glatt pillren men hens kropp transformeras till olika former och färger. Denna aktivitet går att utföras flera gånger.

Det finns en dörr som leder ner en våning via en trappa. Här möts man av ett kylskåp med ett slajmmonster. Monstret matar man med skräp och den kan också spotta ur sig slajmfigurer.

Via en hissdörr tar man sig till källaren. Där möts man av ett småskrämmande huvud som rör sig till musik. Huvudet är ett slags instrument som man kan trycka och dra i för att skapa olika ljud. Det är dock svårt att skapa någon vacker musik och det går heller inte heller att spara någon musik.

Appen är väldigt snyggt gjord och de barn vi testat med tycker att spelet är annorlunda och roligt, åtminstone inledningsvis. Aktiviteterna dock få till antalet och dessutom ganska styrda. Även om man kan göra om aktiviteterna flera gånger blir appen snabbt repetitiv och man får därför räkna med en förhållande kort livslängd. Möjligtvis kan appen underhålla något längre för yngre barn, men samtidigt kan nog de yngre barnen bli lite skrämda av de mörka miljöerna och de monster man möts av.

Toca Mystery House är fri från tredjepartsreklam och ytterligare köp inuti. Via enhetens inställningar kan man lätt stänga av Toca Bocas egna reklam för att på så sätt få ett helt reklamfritt spel. Appen är självförklarande och innehåller varken text eller tal.

Jag rekommenderar Toca Mystery House till barn 5-7 år. Mitt betyg blir 3 av 5.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   45 kr 6 maj 2021
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Toca Mystery House för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *