Coloring Zoo är en färgläggningsapp som passar särskilt bra för de yngsta barnen.

I Coloring Zoo är det enkelt att lyckas, man behöver bara trycka på det som ska färgläggas och inte välja färg eller göra andra inställningar.

ANNONS:

Appen har i App store ett mycket långt namn, som jag här valt att förkorta till Coloring Zoo eftersom det är detta som står på iPaden under appikonen. Den består av tio olika sidor som ska färgläggas, alla är med olika djur. Man färglägger genom att helt enkelt trycka på olika platser på skärmen som saknar färg. Det som dock gör just denna app extra rolig är att allt i bilden inte syns från början, utan nya saker och djur poppar upp när man färglagt vissa delar. Har man svårt att hitta var man ska trycka kommer det efter en stund upp en liten hoppande apa som gör att det är lätt att hitta rätt. Mycket bra och pedagogiskt för de minsta!

Det finns inga inställningar alls i appen, vilket känns väldigt barnvänligt. Det finns en länk på förstasidan till utvecklarens andra appar. I övrigt finns det dock ingen reklam, köp inuti appen eller andra länkar. När man väl startat upp appen är den alltså väldigt barnvänlig även för de minsta, det går inte att trycka fel. Appen har ingen bakgrundsmusik, men har ljudeffekter. Dels är det ett ljud (boing) när man trycker rätt så att något färgläggs, och dels ett uppmuntrande ”Yeah!” när bilden är klar. Det är också ett litet trummande när en ny bild visas. Det går inte att byta mellan bilderna innan en bild är färdig, och de kommer i en bestämd ordning. Det tror jag dock är positivt för de minsta, som annars lätt hamnar i ett evigt bläddrande. När en bild är klar kommer en liten flik upp i hörnet, trycker man på denna kommer nästa bild. Appen är en universalapp som fungerar till iPad, iPhone och iPod touch. Vi har endast testat på iPad.

Coloring Zoo

Coloring Zoo

Appen är inte så kreativ för att vara en färgläggningsapp, eftersom barnet inte själv kan välja hur den ska färgläggas. Jag tycker dock ändå att det är en bra introduktion till färgläggning, som gör det lätt att lyckas och som också har ett roligt överraskningsmoment inbyggt. Det övar också barnet i uppmärksamhet för att se vilka delar som inte är färglagda ännu, och finmotorik när barnet ska trycka på rätt del. Jag rekommenderar i första hand appen för åldern 1-3 år. Min tvååring har provat och tycker att det är roligt och det är precis lagom enkelt för hennes nivå. Jag ger den en stark trea i betyg.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa före köp.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   35 kr 21 jul 2020
 •   0 kr 18 jul 2020
 •   35 kr 24 maj 2020
 •   0 kr 21 maj 2020
 •   35 kr 24 mar 2020
 •   0 kr 21 mar 2020
 •   35 kr 20 dec 2019
 •   0 kr 17 dec 2019
 •   35 kr 1 okt 2019
 •   30 kr 11 dec 2018
 •   0 kr 5 dec 2018

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Coloring Zoo för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *