Gro flowers är miljömedvetna Gro Plays senaste app och den här gången handlar det om blommor och bin.

Det svenska företaget Gro Play har tidigare skapat Gro Recycling, Gro Garden, Gro Memo och Gro Book. I Gro flowers får spelaren lära sig sambanden mellan bin, pollinering och biologisk mångfald. Spelaren får även ett hum om hur bekämpningsmedel påverkar våra nyttodjur i trädgården.

ANNONS:

Gro Flower

Spelaren börjar med att färglägga och designa en blomma som ska växa i trädgården. Man målar endast ett av blommans bland så speglas mönstret automatiskt till de övriga vilket ger en fin effekt. Därefter ska spelaren hjälpa bin (och senare en del andra pollinerande insekter) att samla nektar från blomman som de tar med sig till bikupan och gör honung av. Samtidigt pollinerar bina blomman som därmed förökar sig och blir fler och fler.

När spelaren har hjälpt bina att pollinera och samla tillräckligt med nektar så avslutas omgången och man låser upp en ny färg och pensel att färglägga nya blommor med. Spelaren samlar även in honung från bikupan och kan närsomhelst måla måla blommor som bina kan samla nektar från. Allt som allt kan man låsa upp ungefär 70 färger och 50 penslar.

Gro Flower

Både honungsburkarna och de olika blomdesignerna samlas på en särskild sida där man när som helst kan titta på dem.

Gro Flower

Ibland kommer det fram en människa som sprutar gift och om spelaren inte hinner klicka bort sprayflaskan måste hen hjälpa bina att hålla sig borta från giftmolnet för att inte somna in.

Femåringen undrade ”varför vill inte människan ha bina i sin trädgård? Det blir ju fler blommor och man får honung av dem?” vilket gav tillfälle att prata om att många bin faktiskt dör just nu på grund av de stora mängder kemikalier som används i jordbruket. Och om hur viktiga bina är för pollinering av våra grödor, inte bara för att de ger oss honung.

Mina barn tycker att det är kul att måla blommor och hjälpa insekterna att pollinera, men efter x antal upprepningar blir det tyvärr lite långtråkigt. Jag är därför inte säker på att den här appen kommer att hålla i längden tyvärr, det finns väldigt många målarappar att välja på om en vill färglägga blommor. Men idén och budskapet är bra, kombinationen att måla egna blommor som sedan tas om hand av bin vilka belönar spelaren med både honung och fler målarfärger är trevlig ur ett miljöperspektiv.

Gro flowers är en trevlig och barnvänlig app som är fri från tredjepartsreklam och köp inuti appen. Via förstasidan når man en särskild sida för föräldrar. Där finns information om spelet och reklam för Gro Plays andra appar. Sidan är skyddad av ett enkelt barnlås (tryck och håll i 3 sekunder). Det går att stänga av reklamen helt via enhetens inställningar. Gro Flowers stödjer multi touch, appen har inga inställningar, tidtagning, instruktioner eller talat språk, det gäller för spelaren att prova sig fram i sin egen takt.

Jag rekommenderar appen till barn mellan tre och sex år. För de allra yngsta kan det dock krävas en förklaring och hjälp av vuxen innan spelaren får kläm på både pollineringen och att hinna med att fånga honungsdroppar och klicka bort insektssprayen.

Betyget blir en stark trea av fem möjliga. Det är en bra och enkel app som kan öka kunskap och intresse kring pollinering och insekternas betydelse för oss människor. Men jag tycker att det krävs lite mer omväxling för ett högre betyg, det kan bli lite enformigt att spela samma saker om igen även om de är både lärorika och roliga.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   35 kr 4 okt 2019
Google Play Store
 •   49 kr 25 dec 2019
 •   44 kr 5 aug 2019
Amazon Appstore
 • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Gro Flowers för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

3 kommentarer

 1. Anna skriver:

  Har spelat Gro Flower med min fyraåring. Han spelade lite själv. Spelet blev betydligt populärare när vi satte på,apple -tv-n å kunde samtal om det som hände i spelet.
  Gro Flower inbjuder till samtal mellan barn och vuxen.

 2. Anna skriver:

  Spelet tilltalar 5åringen, speciellt när man sitter tillsammans och pratar kring spelet. Han gillar det, själv tycker jag att det är ganska enformigt.

 3. Marion skriver:

  En mycket fin och trevlig app med ett bra budskap, dock lite enformig. Min pojke på 3,5 år tyckte det var ganska kul att måla blommor, men hade lite svårt att styra biet och fånga honungen i burken samt att samtidigt undvika sprayburken. Det var ingen app han återkom spontant till och han vill bara spela detta spel om jag är med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *