Tre gulliga och spännande aktiviteter där man inte kan misslyckas.

Lilla Tigern är ett nytt spel från tillverkaren Wonderkind. Samma tillverkare ligger bakom appar såsom Lilla Bondgården, Små Pirater och Tiny Builders.

ANNONS:

I den här appen får man först välja två av fyra karaktärer. Det finns en panda, en enhörning, en elefant och en tiger. Därefter väljer man en av tre aktiviteter som de två karaktärerna skall få delta i; köra en brandbil, flyga med rymdraket och dyka med ubåt. Varje aktivitet har flera delaktiviteter. Aktiviteterna i sig är lätta och man kan inte misslyckas. Denna app vänder sig därmed inte till barn som vill ha utmaningar.

I brandbilsaktiviteten åker man på en oändlig väg. Man kan få brandbilens lampa att blinka och man kan även få brandbilen att åka extra snabbt. Ovanför vägen finns moln som leder till delaktiviteterna. Det är ett träd som ramlat över vägen, en katt som skall räddas ur ett träd och en brand som skall släckas. Man kan även få brandbilen att åka i ett hopp och i en loop.

I rymdraketsaktiviteten får man plocka upp fina ädelstenar och lägga dem i raketen. När tre stenar är plockade får man flyga till nästa planet. Plocka stenar gör man genom att dra en kran till respektive sten. När rymdraketen befinner sig i rymden får man välja vilken planet den skall landa på.

Den den tredje aktiviteten befinner sig djuren i en båt. Precis som i brandbilen finns här moln som representerar delaktiviteter. Man kan meta fisk, åka vattenskidor och få båten att åka i hopp. Det går dessutom att göra om båten till en ubåt som letar upp en skattkista på havets botten.

Aktiviteterna är smågulliga och riktigt fina rent grafiskt. För lite äldre barn finns nog inte så mycket som lockar i denna app eftersom den är fri från utmaningar. Men flera yngre redaktionsbarn i åldern 2-3 år uppskattar appen och har återkommit till den då och då. För yngre barn är det positivt att aktiviteterna är lätta och att man inte kan misslyckas. Appen är helt fri från text och tal. Tyvärr saknas tydliga signaler om var man skall trycka och hur man skall göra – men då det inte är så komplicerat tror jag de flesta barn listar ut detta ändå. Alternativt får man som vuxen hjälpa till och visa.

Appen har reklam för egna appar, men man kan inte komma vidare till appbutiken utan att först ta sig förbi ett barnlås. Lilla Tigern är fri från tredjepartsreklam och köp inuti.

Jag rekommenderar appen till barn 2-3 år och ger den en trea i betyg.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 22 okt 2019
  •   25 kr 2 okt 2019
  •   20 kr 19 jul 2019
  •   30 kr 4 apr 2019
  •   10 kr 27 dec 2018
  •   30 kr 9 nov 2018
Google Play Store
  •   32 kr 15 okt 2019
Amazon Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Lilla Tigern för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *