I Monster Mingle får man skapa ett unikt monster och utforska en färgglad värld. Genom att byta kroppsdelar på sitt monster kan man ge det nya förmågor såsom att flyga och simma.

Monster Mingle är skapad av utvecklaren Cowly Owl som även ligger bakom appen Little Digits.

ANNONS:

I den nya appen är det monster och fri lek som är i fokus. Monster Mingle börjar med att man får en monsterkropp utan vare sig armar, ben eller ögon. Denna kropp styr kan man styra genom att trycka varsom på skärmen.

Monster Mingle

Monstret befinner sig i en värld bestående av olika växter och djur. På olika platser finns det bubblor innehållandes nya fantasifulla monsterdelar. Vingar, tentakler, fenor, horn, klor och ögon är exempel på sådana. Totalt finns det 40 delar att hitta. Genom att dra vingarna till sitt monster kan man få det att flyga. Fenor gör att monstret kan simma. Ben gör att monstret kan gå.

Monster Mingle

Världen man befinner sig i är färgglad och det finns en del att upptäcka. På så sätt påminner appen om Sago Sagos Ocean Swimmer och Forest Flyer. Skillnaden är att Monster Mingles aktiviteter inte är utmarkerade samt att världen tar slut om man tar sig för långt åt ett visst håll. I Monster Mingle kan man även hitta mat som man kan ge till sitt monster. För mycket mat leder till gaser…

Monster Mingle

Appen innehåller inte några instruktioner men att styra monstret är enkelt och intuitivt. Skulle man få för sig att simma utan fenor sjunker man genast till botten och monstret visar visuellt att det behöver fenor för att kunna simma. Man får liknande information om man försöker simma med ett monster som bara har vingar. Det finns bakgrundsljud och effektljud. Appen har inte några inställningsmöjligheter.

Monster Mingle

Det här är en trevlig app som ger barn full frihet att själva hitta på vad som skall hända. Jag tror att den framförallt passar yngre barn då den inte har några särskilda utmaningar. Både min 3- och 7-åring har testat den. 7-åringen gillade den inledningsvis men tröttnade när hela världen var färdigutforskad. Min 3-åring gillar den dock fortfarande och återkommer till den då och då. Själv tycker jag att appen hade vunnit på att ha mer innehåll och fler aktiviteter/överraskningar. Det hade också varit bra om världen inte hade några gränser och om det hade funnits fler monster att interagera med.

Jag rekommenderar Monster Mingle framförallt till barn mellan 3 och 4 år. Betyget blir tre av fem.

Uppdaterat den 18 oktober 2015
Appen har nu fått 12 nya kroppsdelar att hitta. Den har också fått Halloween-tema och innehåller lite överraskningar, som exempelvis pumpor som är fulla med godis.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 1 maj 2020
  •   12 kr 1 apr 2020
  •   35 kr 2 okt 2019
  •   30 kr 27 aug 2018
  •   0 kr 24 aug 2018
Google Play Store
  •   35 kr 1 maj 2020
  •   12 kr 1 apr 2020
  •   35 kr 4 sep 2018
Amazon Appstore
  •   27 kr 6 maj 2020
  •   9 kr 1 apr 2020

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *