Appen Helgdag innehåller fyra enkla men roliga minispel. I appens inställningar kan man växla mellan olika helgteman. Man kan välja mellan Halloween-, påsk- och jultema och fler teman skall komma i framtiden.

Appen Helgdag kommer från utvecklaren Jan Essig som även ligger bakom bland annat Spelplats 1 och Logik Lekplats som även dessa innehåller olika minispel. Helgdag har hämtat inspiration från dessa två appar men nischar in sig på att vara en app som innehåller flera olika helgdagar i en enda app.

ANNONS:

Helgdag

Helgdag

Det första spelet är luffarschack för en eller två spelare. Spelmarkörerna är olika figurer såsom spöken eller påskharar och en räknare visare hur många spel man vunnit. Man kan välja om man vill spela mot enheten eller mot en vän.

Helgdag

Det andra spelet går ut på att lista ut vilken av de tre figurerna som gömmer ett föremål. I början byter de bara plats en eller två gånger innan man får gissa men det blir snabbt svårare och svårare. Även här finns en poängräknare så att man kan se hur många gånger man klarat av att gissa rätt.

Helgdag

I det tredje spelet ska man komma ihåg och upprepa ordningen på de olika figurer som kommer fram på skärmen. Kombinationerna blir längre och längre och om man missar så får man börja om från början igen. Man kan ställa in hur många figurer man som mest skall komma ihåg; 5, 10 eller fler.

Helgdag

I det fjärde spelet ska man hinna fånga den rätta figuren som dyker upp ur marken utan att trycka på någon av de andra figurerna. Vilken som är den rätta figuren syns på skärmen. Även här blir spelet gradvis svårare och svårare. Med jämna mellanrum växlar det vilken figur man ska fånga in så det gäller att vara uppmärksam.

Helgdag

Inget av spelen är särskilt spännande men de passar bra för en stunds tidsfördriv och de har lockat flera redaktionsbarn till skratt. Min sjuåring har framförallt fastnat för luffarschacket. Helgdag har svensk text men man behöver inte kunna läsa för att använda den. Möjligtvis behövs lite instruktioner från en vuxen första gången för att förklara vad spelen går ut på.

Även om det aktuella temat är Halloween och startsidan är en kyrkogård med en gravsten som ingång till varje spel så är den inte särskilt skrämmande. Spökena och monstrena är rätt gulliga och väl anpassade till målgruppen yngre barn, och lockar snarare fram skratt än rysningar. Om man tycker att den spöklika musiken blir för kuslig så kan man enkelt stänga av ljudet.

Vi har även testat påsktemat med harar, kycklingar och påskägg och den har också varit populär. För att byta tema går man in på den låsta föräldrasidan. Här finns även länkar till utvecklarens andra appar. Om man vill begränsa hur länge barnen använder appen så kan man slå på en timer och välja hur många minuter appen får vara igång. Kommande heldagar kommer som gratis uppdateringar och appen är helt fri från in-app purchase och reklam från tredje part.

Helgdag är en rätt begränsad men ändå underhållande app som får betyget 3. Ålder 4-7 år.

Här är en trailer med halloweentemat:

Här är en trailer med påsktemat:

Här är en trailer med jultemat:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   35 kr 1 dec 2019
 •   10 kr 29 nov 2019
 •   35 kr 28 nov 2019
 •   12 kr 2 okt 2019
 •   10 kr 29 maj 2019
Google Play Store
 •   33 kr 16 nov 2019
Amazon Appstore
 • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Helgdag för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

3 kommentarer

 1. Helena Hörkeby skriver:

  Gissade när jag såg skärmdumparna att spelet skulle vara bra och blev mer än nöjd. Toppenbra för minnes och koncentrationsträning på ett roligt sätt och inte för barnsligt. Fungerar även bra om man har lättare finmotoriska svårigheter. Det här ska jag tipsa om.

 2. Pernilla alexandersdon skriver:

  Ett tidsfördriv som var gulligt. Dock tyckte min 7-åring att det blev tråkigt så det passar nog den lite yngre åldern!

 3. Ann skriver:

  Min 5-åring tröttnade fort på detta spel, det var inte tillräckligt fascinerande för honom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *