Appen Bolibompa innehåller tv-programmet i en barnvänlig spelare. Här finns även flera lärorika småspel där man bland annat lär känna bokstäverna i alfabetet.

Bolibompa heter den senaste appen från SVT. Appen innehåller både det dagsaktuella tv-programmet och flera tidigare avsnitt. Varje avsnitt är uppdelat i delar som representeras av ikoner och man kan därför lätt hoppa fram och bak i programmet, eller till tidigare avsnitt. Man märker att det är de yngsta tittarna som är målgruppen eftersom gränssnittet är väldigt avskalat och att man i princip hanterar uppspelningen med en enda spela/paus-knapp. De olika avsnitten lagras inte i appen utan det krävs en Internetanslutning för att man skall kunna se dem.

ANNONS:

Bolbibompa app

Enligt SVT har man skapat denna app för att små barn skall slippa gå in och titta via webbläsaren. Exakt samma innehåll som finns i appen finns nämligen att nå på Bolibompa-hemsidan. Tack vare att appen är så pass enkel så kan de yngsta hantera den på egen hand. Enkelheten har dock även nackdelar. Framförallt så saknar jag möjlighet att se hur mycket av respektive program som är kvar.

Bolbibompa app

Det finns en timerfunktion för vuxna som vill begränsa hur länge ett barn skall få titta åt gången. Själv tycker jag att det är bättre att säga till själv när det är dags att avrunda, och då gärna en liten stund innan så att man får möjlighet att se klart eller kan pausa. Den inbyggda timern avbryter nämligen mitt i visat program. Det hade varit bättre om man kunde välja att avsluta efter programmets slut.

Ett litet bekymmer i Bolibompa-appen är att spelaren automatiskt spelar program efter program utan att pausa emellan. I kombination med att man inte får se hur mycket av programmet som är kvar så blir det svårt att avsluta på ett lämpligt ställe. Här finns utrymme för förbättring. En annan sak som hade varit bra är att appen hade dolt de program man redan sett så att barn inte råkar ser om samma program om och om igen. Det hade också varit bra om man via en inställning kunnat få fram en mer kraftfull spelare samt om man kunnat lagra ett eller flera program på enheten för att slippa vara beroende av Internet.

Går man in på Bolibompas webbsidor kan man som sagt få del av exakt samma innehåll som i appen. Men på webbsidorna finns även flera interaktiva moment som saknas i appen. Bland annat kan man leka kurragömma med draken och räkna ballonger. Fler interaktiva delar av denna karaktär hade varit trevligt att få med i appen.

Jag ger Bolibompa-appen betyg tre. Betyget tar dock inte hänsyn till innehållet i själva programmen som både jag och mina barn gillar mycket. Jag rekommenderar appen framförallt till barn mellan 2 och 4 år. Barnkanalen-appen och Niki Play är appar i samma genre som kan vara bra att känna till. Bolibompa är fri från reklam och köp i appen.

Uppdaterat den 11:e april 2017
Sedan en tid tillbaka finns det ytterligare innehåll i appen. Nu finns exempelvis möjlighet att bekanta sig med bokstäverna i alfabetet. Man får höra en bokstavens namn, färglägga den och därefter se en kort film. I filmen får man även höra hur bokstaven låter/ljudas, se den både som versal och gemen samt se olika saker som börjar på bokstaven ifråga. Det finns även möjlighet att leka kurragömma med draken, klä ut draken och poppa ballonger med siffror. Jag höjer betyget till en fyra.

Bolibompa - Veckans bokstav

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *