Tracks ’n’ Trains: Zoo Train är en rolig app där man bygger egna tågbanor och sedan kör runt på dem med olika tågset. I appen finns ett byggläge och ett körläge.

I Tracks ’n’ Trains bygger man egna tågbanor och får sedan köra runt på dem med olika tågset.

ANNONS:

I byggläget får barnen bygga ett järnvägsspår. Här får man först välja bland olika bakgrundsscener; ängslandskap, öken eller vinterlandskap. Det finns sedan 15 olika typer av räls, från raka till kurviga och runda eller olika typer av korsningar. Man kopplar ihop olika rälsbitarna för att skapa en bana. Efter att ha avslutat spåren kan barnen lägga till detaljer i landskapet. Därefter får man välja mellan tre olika tåg att sätta på sin bana. Man använder pilar på kurvorna för att växla riktning tåget går i. Det går även att justera hastigheten.

I körläget får man välja bland nio färdigbyggda tågbanor. Bland annat finns en skridskoåkningsscen, flera ökenlandskap, betesmark och olika skogslandskap. Efter att ha valt en färdig bana, kan man fortfarande anpassa scenen efter egna önskemål. Det går att ta bort räls samt lägga till sina egna föremål och djur. När man är färdig får man välja ett tåg att sätta på banan. Varje bana kan sparas med ett nytt namn så att man kan återkomma till den vid ett senare tillfälle.

Tracks ’n’ Trains är enkel att använda och det går bra att bara testa sig fram till hur allting funkar. Om man vill ha hjälp att komma igång så finns en steg-för-steg-guide att titta på, men den är enbart på engelska.

Jag tycker att det här är en riktigt bra app för små tågälskare. Eftersom appen har två olika lägen kan barn i olika åldrar ha roligt med spelet. Byggläget kräver lite med för att få ihop en fullständig bana och här behöver jag ibland hjälpa min treåring och visa vilka rälsdelar som passar ihop. Körläget med färdiga landskap kan treåringen klara av helt på egen hand. Min åttaåring tycker att det är roligt att bygga banor en stund men störst succé har spelet gjort hos treåringen som gärna sitter långa stunder och bara kör tågen runt runt runt på rälsen. Det är också populärt att placera ut djur och buskar och annat som förändrar utseendet på banan. Treåringen återkommer till appen gång på gång och jag tror att den kommer ha lång hållbarhet eftersom det finns så många variationsmöjligheter.

Appen är fri från reklam och tredjepartsreklam. På en barnlåst föräldrasida finns länkar till utvecklarens övriga appar.

Betyget blir 4 av 5. Tracks ’n’ Trains passar för barn mellan 3 och 5 år.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   12 kr 30 apr 2020
  •   0 kr 31 mar 2020
  •   12 kr 30 mar 2020
  •   0 kr 17 mar 2020
  •   12 kr 4 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *