I Construct a car bygger man en bil med mekano-liknande delar, för att sedan testköra den på en bana.

Det går att välja mellan olika stommar (med halvfärdiga bilar/lastbilar för påbyggnad) eller att börja helt från början och själv konstruera allt. Det finns också ett övningsläge där man kan se nästa del som ska sättas fast för att få en färdig bil. Delarna är bland annat mekanobrickor i olika former, lampor, hjulupphängning, olika hjul samt en skruvdragare att skruva ihop de olika delarna med. Appen passar bra för bilintresserade barn, och för barn som tycker om att bygga och konstruera i till exempel Lego eller mekano.

ANNONS:

Delarna liknar ganska mycket det klassiska mekanot (Meccano) som är till för lite äldre barn (ca 8 år och uppåt), men i appen blir delarna och skruvarna betydligt enklare att hantera så de fungerar fint för betydligt mindre barn än så. Jag provade med min son som snart fyller fem och han kunde utan problem hantera appen både i övningsläge och att bygga från start. Även sjuåringen provade och byggde betydligt mer avancerade konstruktioner.

Det finns egentligen inga begränsningar för hur avancerat man kan bygga, förutom storleken på skärmen. Samtidigt är det väldigt enkelt att lyckas även för mindre barn, eftersom det inte ens krävs att delarna sitter ihop ordentligt för att bilen ska kunna köra (det enda som krävs är egentligen en bricka och två hjul). I princip alla bilar går också bra att köra på testbanan, även om det händer att de enklaste välter och hamnar upp och ner och då inte går att köra mer (väldigt kul tyckte femåringen). Detta gör det väldigt barnvänligt, men nackdelen är att det samtidigt blir lite för lite utmaning för större barn.

Det finns inget mål på testbanan och i princip alla bilar funkar fint att köra, vilket gjorde att min sjuåring frågade ”men vad är den till för då?”. Jag tror därför att det skulle ge längre hållbarhet och mer stimulans till de äldre barnen om det fanns en möjlighet att komma i mål, få olika tider beroende på hur bra bilen är och kanske även svårare testbanor. Allra helst skulle jag se att man kunde få välja mellan den enkla svårighetsgrad som finns nu för mindre barn, och en svårare variant för äldre barn. Det finns också några andra småsaker jag gärna skulle se i en uppdatering, som möjlighet att skruva ur de skruvar man redan skruvat fast till exempel.

Appen fungerar endast till iPad. Det går att stänga av musik samt ljudeffekter inne i appen. Appen är på engelska men har nästan inget tal eller text utan det är barnvänliga knappar, mestadels med symboler. Den är fri från reklam, in-app purchase och externa länkar.

Det är dock redan i nuläget en rolig och konstruktiv app, och det är bra att det finns ett övningsläge så att man snabbt lär sig de olika delar som finns och hur de fungerar. Jag tror att appen passar bäst för ca 4-8 år, med reservation för att användningstiden nog blir något kortare för de äldsta. Biltokiga treåringar kan säkert också uppskatta den med lite hjälp.

Construct a car får betyg 4 av 5.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 3 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Construct a car för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

En kommentar

  1. Åsa skriver:

    Detta är verkligen en app som håller bra hemma hos oss. Båda mina söner på 4 och 5,5 år gillar den. 4-åringen behöver ibland lite hjälp att bygga fordon som håller för att köras på banan. Just delen att bygga ihop meccanot gillar båda. Testbanan känns dock lite trist, det hade ju varit kul att kunna köra deras fina bilder i några olika banor av olika karaktär.
    Denna app rekommenderar vi gärna! Den passar både barn som gillar att bygga och de biltokiga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *