Train Kit är en enkel och pedagogisk app där man, med hjälp av den egna fantasin, får skapa sin egen tågvärld. När tågbanan är klar får man välja tåg och köra på de nybyggda spåren.

Train Kit, tillverkad av Stripey Design, är en app som påminner en hel del om den klassiska träjärnvägen. Här får man, med hjälp av ett tjugotal olika markbitar, bygga sina egna små tågvärldar. Varje värld startar med en helt tom byggyta. Det finns sex olika ytor att bygga på och man kan därmed ha flera olika byggen igång samtidigt.

ANNONS:

Varje byggyta är uppbyggd som ett rutnät. Att bygga är enkelt. Det är bara att välja bit och dra den till en ruta. Inget som ska roteras eller zoomas. Blir det fel är det bara att släppa biten utanför byggplattan eller bygga över den med en annan bit.

I Train Kit är det bara fantasin som sätter gränser. Man får bygga helt fritt och i varje ruta kan man placera en bit med järnvägsräls, vatten eller gräs. Det finns många olika bitar att välja på, så utöver de mer klassiska bitarna, finns det även flera olika sorters växlar, tunnlar och broar med vatten under. För att ge sin järnvägsvärld lite mer liv kan man även dekorera den med små hus, träd, stenar eller andra detaljer.

När man känner sig färdig med byggandet kan man placera ut ett eller flera tåg och testköra sin bana. Tågen kan köra i olika hastigheter, backa och pausa. Man kan även växla in de på olika spår. Skulle två tåg krocka så gör det ingenting – då är det bara att backa eller flytta det ena tåget och köra en annan väg. I övre hörnet finns dessutom en filmkamera som man kan trycka på om man vill byta perspektiv och åka med inuti tåget.

Jag har testat Train Kit med min 5-åring och vårt första intryck var att den är väldigt lättnavigerad och att det inte finns några krångliga funktioner som sätter stopp för kreativiteten. När man startar appen finns det bara ett val att göra, att välja byggyta, sedan är det bara att köra igång. Det finns inga inställningsmöjligheter. Appen är fri från reklam och köp inuti. Det finns inte något tal eller text. Min femåring kunde själv testa sig fram och klura ut de flesta funktionerna utan hjälp från en vuxen.

Det jag tycker är det bästa med appen är att den passar en bred åldersgrupp. För det yngre barnet/nybörjaren räcker det att bygga en enkel cirkel och vara nöjd så. Vilket gör att appen, med lite hjälp, passar från ganska tidig ålder. För det äldre barnet (eller efter lite övning) kan man sedan bygga ganska avancerade banor. Jag gillar även att Train Kit ger möjlighet att öva flera förmågor som barnet kan dra nytta av i framtiden, till exempel att planera, analysera, lösa problem, öva rimlighet, pröva och ompröva.

Det vi tyckte var lite begränsande var att byggytorna är ganska små. Det går trots detta att bygga avancerade banor men då krävs det å andra sidan mycket tanke bakom för tågen ska kunna åka runt utan att krocka.

Jag rekommenderar Train Kit till barn mellan 3-6 år och den får en 4:a i betyg.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   45 kr 6 maj 2021

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Train Kit för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *