We ARGH Pirates utmanar och stimulerar till problemlösning i roliga och kluriga skattletaruppdrag.

I detta äventyr får spelaren hjälpa fyra knasiga pirater att följa skattkartan och utföra olika uppdrag för att ta sig fram till den stora skatten. Appen We ARGH Pirates från Avokiddo uppmuntrar spelarens kreativa tänkande, snabba reflexer, tajming och tålamod.

ANNONS:

Skattkartan innehåller åtta platser som vardera har ett eller flera uppdrag att utforska. Man måste klara var och en för att låsa upp nästa och komma vidare. Det går även bra att återvända till ens favoritplatser när som helst, om man vill det.

Spännande musik och de rätta piratskratten ackompanjerar spelaren när hen bland annat får styra piratskeppet genom steniga grund och undvika en enorm bläckfisk, leta sig igenom vulkanens labyrint av rum och hoppa mellan lavautbrott, flyga över en trasig bro och skjuta ner kokosnötter på stereotypt framställda ö-bor på sin jakt efter skatten. Allt medan appen stimulerar spelarens finmotorik, minne och uppmärksamhetsförmåga.

Min åttaåring tycker att appen är rolig och spelade igenom alla banorna i ett sträck. Banorna är ganska lätta i början men blir lite svårare mot slutet, här har de yngsta barnen i testpatrullen behövt lite hjälp. Vissa banor har även upplevts som lite tjatiga. Min åttaåring påpekade även att det inte går att använda det insamlade guldet till någonting, några förslag här är att det skulle kunna gå att byta in guldet mot någon rolig utstyrsel eller att utöka piratgänget med fler medlemmar.

Jag upplever att appen är barnvänlig och det är lätt att förstå vad man ska göra. Momenten har dessutom visuella instruktioner. Det är väldigt positivt att appen inte innehåller tid- eller poängräkning, detta eliminerar stresspåslag. Jag gillar även att det finns oändligt med försök. Då kan man utforska möjliga lösningar i sin egen takt utan att behöva vara rädd att göra fel. Jag gillar även att man tänkt på att sudda ut könsrollerna genom att ha med både gamla och unga figurer av båda könen.

Appen innehåller både musik och ljudeffekter och har en snygg och avskalad grafik. Via förstasidan når man tillverkarens övriga appar, men externa länkar är skyddade av barnlås. Spelet är fritt från text, tal, köp inuti appen och tredjepartsreklam. Det hade dock varit bra om det fanns en inställning för att dölja reklamen helt. För att komma igång att spela krävs inga inställningar.

Jag rekommenderar We ARGH Pirates för barn mellan sex och nio år.

Betyget blir tre av fem möjliga. För högre betyg önskar jag framförallt fler banor och kanske olika svårighetsval för att passa ett bredare åldersspann. Det blir minus för den kraftigt stereotypa framställningen av öns ursprungsfolk.

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller text på följande 16 språk: danska, engelska, finska, franska, italienska, japanska, kinesiska, koreanska, nederländska, norska (bokmål), polska, portugisiska, ryska, spanska, svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   55 kr 6 okt 2022
  •   45 kr 6 maj 2021
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa We ARGH Pirates för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *