Thinkrolls: Kings & Queens stimulerar logiskt tänkande och problemlösning i en fantasifull slottslabyrint bland drakar, spöken och trollformler.

Appen Thinkrolls: Kings & Queens från Avokiddo uppmuntrar till kreativt och logiskt tänkande och stimulerar upptäckarlust. Detta är en uppföljare till Thinkrolls och Thinkrolls 2 och har ett liknande upplägg.

ANNONS:

Det gäller att ta sig igenom slottets labyrinter genom att lösa problem. Till hjälp har man olika verktyg som kan användas på varierande sätt. Målet på varje bana är att komma åt nyckeln som öppnar porten till nästa nivå. Genom att prova sig fram i sin egen takt får man öva sitt tålamod och sina kunskaper inom bland annat fysik och problemlösning.

Thinkrolls: Kings & Queens

Det finns två svårighetslägen att välja på. Båda innehåller sex olika världar, var och en med ett eget tema, och upp till 115 banor. Totalt finns det 228 banor i appen. När man klarat en bana låses nästa bana upp. De lätta och de svåra banorna är lika varandra rent utseendemässigt. Svårighetsnivån ökar dock snabbare på de svårare banorna och ger en bra utmaning även för äldre barn.

Thinkrolls: Kings & Queens

På varje bana kan man samla bakverk och juveler, och städa bort fladdermöss och spindlar från slottet. Efter varje värld byter man det man samlat in mot nya accessoarer till sin karaktär. Med hjälp av accessoarerna kan man sedan skapa flera olika fantasifulla karaktärer att byta mellan under spelets gång.

Thinkrolls: Kings & Queens

Själva Thinkrolls-karaktärerna rullar som kulor och spelet går alltså ut på att hjälpa Thinkrolls att ta sig fram och förbi olika hinder på vägen för att komma åt nyckeln som låser upp nästa bana. För att klara detta behöver man planera sina drag framåt och öva tajming och tålamod. Appen stimulerar här även bland annat finmotorik, minne och uppmärksamhet. Det går bland annat ut på att kombinera kugghjul och stänger och fylla luckor i vägen. Med trolldryck kan man trotsa graviationen och flyga förbi hinder. Karaktärerna visar ett visst mått av känslouttryck och deras utseende kan ändras efter egen fantasi, men de fungerar allihop på samma sätt.

Thinkrolls: Kings & Queens

Redaktionsbarnen tycker om den här appen. De flesta som har testat är mellan fem och sju år men både äldre och yngre barn har gett tummen upp. Barnen gillar att kunna skapa egna karaktärer och skulle gärna vunnit nya egenskaper till dem lite oftare. Banorna är lagom svåra, de bjuder lite motstånd då och då men blir aldrig omöjliga. Äldre och yngre barn har kunnat samarbeta och klurat tillsammans för att komma vidare.

Jag upplever att appen är barnvänlig och lätt att förstå och de många banorna håller ett bra tag beroende på barnets ålder och spelvana. Det är väldigt positivt med en problemlösningsapp som fungerar både för yngre och lite äldre barn jag gillar särskilt att den låter barnen utforska möjliga lösningar i sin egen takt. Man kan upptäcka och lära efterhand och behöver inte vara rädd att göra fel eftersom det finns oändliga försök på varje bana.

Att man vinner nya accessoarer och kan byta utseende på sin karaktär är ett roligt inslag. Det finns däremot inga ledtrådar att ta till hjälp om det skulle uppstå problem så det gäller att fundera ordentligt och att hela tiden fortsätta att prova sig fram. Jag upplever det även positivt att appen inte innehåller tid- eller poängräkning vilket eliminerar stresspåslag.

Via förstasidan når man inställningarna, skyddat av ett barnlås. Där finns information om det pedagogiska syftet med respektive värld och länkar till sociala medier. Via förstasidan når man även reklam för andra appar från samma utvecklare, även detta skyddat av ett barnlås. I inställningarna kan man stänga av bakgrundsmusiken och hantera användare. Upp till sex personer kan dela på samma enhet. För varje användare kan man ställa in namn och svårighetsnivå. Thinkrolls innehåller både musik och ljudeffekter och har en ren och avskalad grafik. Spelet är fritt från text och tal. Den är även fri från köp inuti appen och tredjepartsreklam. Det hade dock varit bra om det fanns en inställning för att dölja reklamen helt. För att komma igång att spela krävs inga inställningar utöver valet mellan lätta och svåra banor.

Jag rekommenderar Thinkrolls: Kings & Queens till barn mellan fem och nio år men appen fungerar även för lite yngre barn med vuxenstöd. Betyget blir en stark fyra av fem möjliga.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   75 kr 11 maj 2021
  •   45 kr 6 maj 2021
  •   50 kr 26 apr 2021
  •   85 kr 10 jan 2020
  •   25 kr 3 jan 2020
  •   85 kr 14 nov 2019
  •   50 kr 4 okt 2019
Google Play Store
  •   65 kr 18 nov 2019
Amazon Appstore
  •   53 kr 18 nov 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Thinkrolls: Kings & Queens för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *