Borsta Tänderna gör tandborstningen roligare genom att låta barnet borsta tänderna tillsammans med Skrutten. Man får borsta Skruttens tänder och se på tidsanpassade animationer samtidigt som man borstar själv.

När det gäller mina stora barn så har jag aldrig haft behov av den här sortens app men den passar bra till min två och ett halvt åring som nästan alltid varit en stor tandborstningsmotståndare. Jag har tidigare prövat det mesta vad det gäller allt från lockande till tvång och Borsta Tänderna har nu blivit lösningen på våra jobbiga tandborstningsstunder. Oftast krävs det att iPaden ställs på tvättställskanten under tiden som vi borstar men ibland funkar det även lika bra utan.

ANNONS:

Borsta tänderna

Appen består av tre delar och första delen ”Hjälp skrutten” är ett litet spel där man kan borsta bort smutsen från tänderna i skruttens mun. Det går även att ge munnen dricka eller mat med påföljden att det kommer mer smuts på tänderna sim behöver borstas bort.

Borsta tänderna

”Borsta tillsammans” är en tandborstningstimer där man kan välja mellan en eller två minuter. När man startar timern spelas en melodi upp samtidigt som Skrutten får sina tänder borstade så smutsen försvinner och nio små tandtroll flyger ut ifrån munnen.

”Skruttens Vänner” är också en tandborstningstimer med en eller två minuter. En glad melodi spelas upp och från början är hela bilden fylld av tandkrämsskum och som sedan borstas bort och man kan se mer och mer utav en av skruttens vänner. Denna sista del är helt klart den populäraste hos oss och det är fullt fokus på att försöka lista ut vem det är som gömmer sig under tiden som vi borstar. Det finns som tur är många olika kompisar men det är inte mindre roligt när en gammal favorit dyker upp igen.

Borsta tänderna

Min tvååring tyckte det var riktigt kul att borsta Skruttens tänder i början men gillade inte riktigt borstningstekniken som innebär att man flyttar tandborsten sakta och låter borststråna gnugga som på en elektrisk tandborste. Tvåringen hade föredragit att det gick att gnugga bort all smuts själv. Jag kan själv tycka att det hade varit bra om spelet hade haft ett ordentligt slut med någon form av belöning när all smuts och alla tandtroll försvunnit så att barnet tydligare hade förstått vad som är syftet med det hela. Man får dock en konkret bild av att tänderna blir smutsiga av mat och rena av tandborsning och detta har vi pratat mycket om.

Borsta Tänderna innehåller ingen reklam, externa länkar eller möjlighet till köp inuti appen. De enda inställningsmöjligheterna som finns är att det går att välja mellan en och två minuter när man ska borsta själv. Det finns inget tal men texten i menyn är på svenska.

Borstningsprogrammen är nån gång ibland lite buggiga när det gäller bilden men det brukar fungera att starta om just den delen för att musik och bild ska vara synkroniserade. Appen i sig har inte så mycket innehåll men då den fungerat väldigt bra för oss så tycker jag att den är värd att rekommenderas och jag ger den en trea i betyg. För högre betyg hade jag i första hand önskat att det fanns flera olika tandborstningsrelaterade spel och gärna en berättelse om Skrutten.

Målgruppen tror jag i första hand är 2-4 åriga tandborstmotståndare.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   12 kr 3 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Borsta Tänderna för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *