Hippi 1 består av sex pedagogiska delar som alla vänder sig till de allra yngsta barnen. En av delarna har svenskt tal.

Hippi 1 är en ny app från Lära Mera AB (läs intervju här). Precis som i appen Vem där? vänder sig Hippi 1 till de allra yngsta barnen. Bägge dessa appar är av karaktären tryck så händer det något.

ANNONS:

I Hippi 1 finns en huvudmeny med sex olika trycka – hända övningar. Syftet är att skapa ett intresse av vad som händer på skärmen, träna uppmärksamhet, förstå orsak och verkan samt att träna på att använda en surfplatta. Appen riktar sig även till äldre användaren som står på en tidig nivå.

Huvudmenyn består av sex bilder som var och en leder till appens olika delar.

Den första delen innehåller färger och ljud för barn som inte kan tolka bilder. Så länge man håller ner fingret mot skärmen får man animationer av geometriska former med tillhörande ljud. Både ljud och färger är väldigt distinkta.

Nästa del påminner lite om appen Vem där?. Man ser en bild och för varje tryck blir appen mer och mer färglagd. Vid det sista trycket får man höra hur saken på bilden låter.

Den tredje delen har ett antal geometriska former. För varje tryck på skärmen kommer det fram en ny och när alla är framme så försvinner de en i taget. Varje form har dessutom en egen ton. Antalet former går att ställa in i appen inställningar.

Den fjärde delen av appen är väldigt lik den tredje. Skillnaden är att man istället för geometriska former får fram bilder på saker.

Femte delen visar en bild i taget. Varje bild föreställer en sak och när man trycker på den får man höra dess namn med svenskt tal. Det finns ca 350 bilder.

Den sjätte och sista delen går ut på att trycka länge på skärmen. Så länge man håller in fingret kommer en sak åkandes över skärmen. Man kan, precis som i övriga delar, trycka precis var som helst på skärmen.

Som jag nämnde har appen en del inställningar. Dessa är dolda bakom ett enkelt barnlås. Man måste nämligen hålla fingret mot inställningsknappen en stund för att nå dem. Det går att stänga av musik, välja språk (svenska, engelska, italienska, tyska, polska, portugisiska, danska, norska, holländska och spanska) samt ställa in hur många saker som skall synas på skärmen samtidigt.

Som vanligt har LäraMera gjort en app av hög kvalité. Det finns inte så många appar som riktar sig till de yngsta barnen och Hippi 1 är full med bra innehåll där det dessutom finns ett pedagogiskt tänk bakom.

Det jag hoppas förbättras till nästa version är att jag önskar att även knapparna som leder tillbaka till huvudmenyn barnsäkras så att barn inte trycker där av misstag. Jag hade även önskat att bilderna i huvudmenyn har någon form av beskrivande text under sig så att man som vuxen lättare kan komma ihåg vad som döljer sig bakom.

Appen har varken reklam, eller i-app köp. Däremot finns det externa länkar, bland annat till Facebook och Twitter. Dessa är dock dolda bakom två barnlås så sannolikheten att barn trycker där av misstag är extremt liten.

Jag rekommenderar appen till barn från ungefär 1 till 3 år. Särskilt den del som fungerar som en pekbok tror jag fungerar bra just för 2 till 3 åringar. I övrigt har appen en väldigt jämn svårighetsnivå. Appen har mycket innehåll både vad gäller bilder och ljud. Detta borde leda till ganska lång hållbarhet, i alla fall för de allra yngsta.

Betyget blir 3 av 5.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande 10 språk: danska, engelska, italienska, nederländska, norska (bokmål), polska, portugisiska, spanska, svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 1 dec 2019
  •   12 kr 29 nov 2019
  •   35 kr 4 okt 2019
  •   30 kr 27 nov 2018
  •   10 kr 21 nov 2018
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Hippi 1 för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *