Chomp är en slags interaktiv pekbok där Christoph Niemanns roliga och fantasifulla konst blandas ihop med det som syns på enhetens kamera (exempelvis ditt barns ansikte) för att, om man vill, resultera i humoristiska filmer.

Illustratören och konstnären Christoph Niemann, som står bakom Klapp Zoo, har återigen tagit fram en påhittig och interaktiv pekbok med sina konstverk. Denna gång blir barnen själva, eller deras gosedjur/föräldrar, en del motiven med hjälp av enhetens kamera. Appen är fri från text och tal.

ANNONS:

Chomp

Totalt rör det sig om 47 olika motiv, där delar av motiven är frilagda och istället ersätts med vad som ställs framför filmkameran. Det kan handla om att påskharen vill måla ett ägg, där ägget ersätts av barnens ansikte, en apa som hänger på en gren, där apans ansikte byts ut mot barnens, eller att barnen plötsligt befinner sig i trumman på en tvättmaskin. Motiven påverkas av olika effekter när man pekar på dem; motiven kan byta form eller att karaktärerna gör något lite tokigt. För varje animerat motiv går det dessutom aktivera inspelning med hjälp av filmkameran, och spara upp till 40 sekunder långa filmsekvenser där motivet och dess effekter spelas in.

Chomp

Chomp

Appen bygger på en förhållandevis enkel idé som gett upphov till många skratt i familjen, stora som små. Då appen kräver många moment, kameran ska hållas rätt, ansiktet ska matcha det frilagda området och att man dessutom kan peka på skärmen för att få fram effekterna fullt ut, har vi i redaktionen märkt att yngre barn har problem med just detta. I de fallen behöver någon hjälpa till med att hålla i kameran för att appen ska göras rättvisa. Målgruppen kan dock anses som skapligt bred, då barn från treårsåldern upp till nio-tio har uttryckt sitt gillande. Dock misstänker vi att livslängden kan vara begränsad. Jag upplever att vi saknat möjligheten till att utöver filmsekvenser, och kunnat ta stillbilder av motiven samt möjlighet att stänga av bakgrundsljudet. Ett kort inledande filmklipp visar barnen hur de ska gå tillväga för att använda appen.

Chomp

Chomp

Spelet är fritt från tredjepartsreklam och är fri från köp inuti appen. Drar man med fingret nedåt i huvudmenyn kommer en liten ikon fram där det står ”more apps”. Den leder vidare till en sida med tips om andra appar för barn från samma tillverkare, dock aktiveras ett barnlås om man från den vyn försöker gå vidare till butiken. Tyvärr går inte reklamen att stänga av.

Varje sekvens har ett bakgrundsljud eller ett effektljud som man inte kan stänga av, något som emellanåt kan upplevas som störande. Här får man helt sonika sänka volymen på enheten istället.

Jag rekommenderar Chomp till barn i åldrarna 3-10 år, men som sagt kan både yngre och äldre barn än så också roas av den. Även vuxna. Jag ger appen en stark trea av fem möjliga.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   50 kr 3 okt 2019
  •   40 kr 14 dec 2018
  •   10 kr 13 dec 2018
  •   40 kr 27 nov 2018
  •   10 kr 23 nov 2018

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Chomp för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *