Hatt Apa är en rolig och inbjudande app för nybörjarläsare och yngre barn med stöd av vuxen.

Företaget Fox and Sheep ligger bakom appar såsom Små byggare, Little Fox Music Box och Klapp Zoo.

ANNONS:

Hatt Apa

Den nya appen från Fox & Sheep är en bilderbok som handlar om Apan som man får möta i olika situationer. Boken börjar med att Apan kommer och knackar på dörren som man får öppna, sedan kan man jamma med Apan, leka tittut, skicka sms och hjälpa Apan få tag i bananer. Det finns ingen uppläsarröst utan varannan sida i boken får man läsa om vad som ska hända på nästa sida. Texten är enkel och kort, cirka två lätta och beskrivande meningar. Yngre barn som ännu inte kan läsa behöver hjälp av en vuxen.

Hatt Apa

Illustrationerna är färgstarka och har en speciell tecknarstil. Sidorna med bilder är interaktiva och man skall hjälpa eller göra saker med apan. Det finns totalt nio olika scener.

Den enda inställningen man kan göra är att välja språk. Det finns 14 olika språk att välja mellan – bland annat engelska och tyska. Förutom europeiska språk finns också japanska, ryska och förenklad kinesiska. Det finns inte tal på något av språken.

Via förstasidan kan man ta sig till en översiktsbild så att man snabbt kan hoppa i bokappen. Det finns också stora knappar med reklam för fler appar från Fox & Sheep och reklam för fysiska böcker. När man trycker på reklamen hamnar man på sidor som kan vara kluriga att komma tillbaka från. Det går dock inte att klicka sig ur appen utan att först ta sig förbi barnlåset. Hatt Apa är fri från in-app purchase och reklam från tredje part.

Snart 4-åringen gillar Hatt Apa mycket och har använt appen varje dag på olika sätt. Ibland leks det bara med appen och ibland läser jag före och hen efter. Det är mycket skratt och förtjusta utrop. Vi har provat appen på en iPad.

Hatt Apa

Hatt Apa

Appen har en mysig och annorlunda tecknarstil, roliga uppgifter och ger öppningar till saker att prata med sitt barn. T.ex. varför blir apan ledsen när man skickar en ledsen smiley? Det som hade förbättrat appen är om man kunnat få texten uppläst både som helhet och gärna varje ord för sig. Det hade varit bättre om barnlåset satt så det aktiverades innan man hamnade på reklamen.

Betyget blir 3 av 5 och appen rekommenderas framförallt till barn i åldern 2-4. Äldre barn som behöver lästräning kan också ha glädje av appen, men upplägget kan då upplevas som lite barnsligt.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   45 kr 6 maj 2021
  •   50 kr 25 mar 2020
  •   0 kr 19 mar 2020
Google Play Store
  •   13 kr 26 mar 2020
  •   0 kr 20 mar 2020

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Hatt Apa för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *