Klapp Zoo är en pekboksapp som sticker ut som en stiliserad och underhållande app med humor.

Klapp Zoo (tidigare ”Petting Zoo”) är en pekboksapp med förhållandevis enkla bilder, som är lite mer stiliserade än de traditionella alternativen. Man pekar och drar på skärmen för att bilderna ska ändra form eller göra olika saker. Det finns 21 olika animerade bilder att välja mellan uppdelat på lika många sidor. Man kan börja från början och gå igenom samtliga, eller välja den bild man vill kika på via inställningarna.

ANNONS:

Petting Zoo

Upphovsman är illustratören och grafikern Christoph Niemann och den konstnärliga aspekten av appen är ganska tydlig. Den är fri från in app purchases och reklam, dock förkommer extern länk till både App Store och upphovsmannens hemsida på varje sida genom en liten ikon i övre hörnet. På samma sida kan man få en enkel guide hur man hanterar appen, välja sida, få ledtrådar och stänga övergångarna mellan de olika sidorna. Det är också här man kan välja att stänga av musiken. Appen har inte något tal.

Petting Zoo

Petting Zoo

Jag tycker detta är ett roligt och välkommet inslag i en annars ofta gullig värld av pekboksappar. Övergångarna mellan bilderna är en stor del av behållningen, men också variationen på hur bilderna agerar beroende på om man pekar, drar uppåt, neråt eller åt sidan. Jag får känslan av att detta är ett konstprojekt anpassat för barn där man som vuxen kan vara delaktig om man vill. Man kan prata om skillnaden på upp och ner, höger och vänster, dra eller peka.

Sonen på dryga 3 år uppskattar appen och tycker bilderna är roliga och intressanta. Han har valt att återkomma till den några gånger och titt som tätt hör jag honom skratta åt vad som händer, vilket i sig är ett gott betyg. Dock är han snabb på att gå vidare till nästa bild, då en bild ganska snart blir enformig. Bilderna är i ständig animation så han väntar ofta på att nåt mer ska hända, vilket inte är fallet. Kan därför tänka mig att det passar ett något yngre barn bättre. För att gå vidare till nästa sida, eller backa bak till föregående pekar man på små pilar i nedre hörnen. De kan vara på gränsen till för små och möjligen en utmaning, samtidigt har det inte varit ett problem för oss.

Som förbättringsåtgärd skulle jag gärna se att inställningarna med länkarna till app store och hemsidan inte låg så lättåtkomliga och helst skyddade med ett bra barnlås. Att sista sidan dessutom består av en uppmaning och extern länk för att sätta betyg känns inte barnvänligt med tanke på att appen riktar sig mot små barn.

Jag tycker Klapp Zoo är ett roligt och underhållande komplement till övriga pekböcker. Dessutom kan den vara en bra inkörsport till hur en pekskärm fungerar beroende på om man pekar eller drar åt olika håll. Jag rekommenderar den till barn: 2-4 år.

Vi har testat Klapp Zoo på både iPad och iPhone och det fungerar bra på båda enheterna. Appen finns även för Android.

Betyg: 3 av 5

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   50 kr 3 okt 2019
Google Play Store
  •   45 kr 17 dec 2020
  •   49 kr 14 aug 2020
Amazon Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Klapp Zoo för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

En kommentar

  1. Ann-Louise skriver:

    Sonen på 1,5 år älskar den här appen. Skrattar så han kiknar åt vissa av animationerna 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *