Lilla rävens barnkammarrim (tidigare ”Little Fox Music Box”) är en interaktiv sångbok på engelska med illustrationer, musik och sång.

Precis som svenska Peka och sjung är Lilla rävens barnkammarrim en app som innehåller kända barnvisor. Den här appen är dock på engelska vilket innebär att många barn nog inte känner igen visorna. Visorna är London Bridge, Evening Song och Old Mac Donald. Den enda av dessa visor som finns i svensk version (inte i appen) är Old Mac Donald, som i Sverige heter Per Olsson och hans bonnagård.

ANNONS:

little-fox-music-box

För varje visa i appen går det att spela in sin egen sång till den befintliga musiken. Detta är lättast för Old Mac Donald, eftersom det finns svensk text. För de andra visorna är det svårare såklart. Men en del barn tycker säkert att det är roligt att spela in sin egen röst till musiken, oavsett om det är rätt text eller ej. Inspelningsmekanismen har inte något barnlås, så en del barn kommer nog spela in sin egen röst av misstag.

little-fox-music-box-host

little-fox-music-box-vinter

Trots de engelska visorna vill jag ändå rekommendera den här appen som har många andra fina kvalitéer. Musiken är fin och trivsam att lyssna på, även om man inte förstår den. Dessutom är appen är väldigt fint illustrerad och har över 100 interaktiva, överraskande och roliga moment. Ungefär som en interaktiv pekbok. Bara genom att upptäcka alla dessa moment är en upplevelse i sig och är roligt för barn i alla åldrar.

Just visan Old Mac Donald har fyra olika miljöer, en för varje årstid. Man växlar lätt mellan årstiderna via en knapp. I varje miljö kommer nya roliga interaktiva moment. Och man får se vad samma djur gör under olika årstider.

Via förstasidan på appen når man även en studio där man kan spela in både musik och sång. Här får man spela på flaskor, köksutrustning, grodor, fåglar m.m. På förstasidan kan man även byta språk till tyska. I övrigt har appen inte några inställningar.

little-fox-music-box-studio

Min son som snart fyller två år tycker om den här appen, men kan ännu inte trycka och dra, vilket gör att han missar lite saker som finns på sidorna och som man endast når om man scrollar höger/vänster. Jag märker också att han ofta kommer åt inspelningsknappar m.m. vilket gör att jag får hjälpa honom att komma tillbaka. Vi haft roligt med appen tillsammans och jag har också sjungit in den svenska texten till Old Mac Donald. Min äldre son, som är fyra år, har också testat appen men inte fastnat för den. Min bedömning är att appen passar bäst för barn mellan 2 och 3 år. För engelsk- eller tyskspråkiga barn passar bra även för äldre barn än så.

Lilla rävens barnkammarrim är fri från in-app purchase och reklam från tredje part. Det finns dock reklam för företagets egna appar. Länken som visar upp alla appar har tyvärr inte något barnlås. I iPhone och iPad-versionen finns det som tur är barnlås på de externa länkarna, men inte i Android-versionen. För yngre barn kan det vara svårt att hitta tillbaka till förstasidan om man råkat komma in på reklamsidan.

Någonting som utvecklarna borde jobba mer på i framtiden är annars utbudet av melodier. Tre visor känns lite för lite. Och så borde det såklart vara visor som fungerar bättre internationellt.

Jag rekommenderar appen till barn från två till tre år. Betyget blir, trots vackra illustrationer, 3 av 5.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande två språk: engelska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   50 kr 4 okt 2019
 •   40 kr 24 dec 2018
 •   10 kr 23 dec 2018
 •   40 kr 27 nov 2018
 •   10 kr 23 nov 2018
Google Play Store
 •   30 kr 27 nov 2018
 •   10 kr 24 nov 2018
Amazon Appstore
 • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Lilla rävens barnkammarrim för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

En kommentar

 1. Alexandra skriver:

  Jag har undrat varför den här inte fanns recenserad här. Det här är en jättefin app men fantastiskt fina illustrationer och finurliga små animationer. Väldigt välgjort och bra musik. Jag skaffade den här appen när min son var 1,5 år, han är nu två och har tröttnat lite på sångerna men gillar fortfarande den dansande räven.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *