”Afrika – djuräventyr för barn” är en charmig app som innehåller tre interaktiva scener från Afrika. Det finns två olika lägen – utforskarläge och faktaläge.

I denna interaktiva faktaboken Afrika får man utforska tre naturmiljöer i Afrika – flodstrand, savann och baobao. Vid flodstranden finns det en giraff, apor av olika slag, en flodhäst, en krokodil och mycket mer. Appen är i samma stil som den tidigare recenserade Hav. På savannen finns en jättelik afrikansk elefant, en noshörning, zebror med mera. I scenen som kallas baobao träffar man bland annat ett lejon, gaseller och surikater. Scenerna är färgglada och detaljerade och ljudeffekterna är roliga och varierande. När man pekar på de olika djuren händer något. Peka på lejonet och det ryter, surikaterna gömmer sig i hål i marken, giraffen dricker och flodhästen öppnar sitt väldiga gap.

ANNONS:

Afrika

Afrika

Man kan när som helst växla till faktaläget. När man pekar på ett djur när faktaläget är aktiverat så berättar djuret lite kort om sig själv. Gorillan berättar varför de slår sig själva på bröstet, flamingon varför den är rosafärgad och strutsen berättar att den inte kan flyga, men att den springer snabbare än någon annan fågel. Alla djur har sin egna personliga röst och dialekt.

Afrika

Man växlar mellan de olika lägena genom att trycka på en symbol med en pratade människa, och man kan även växla över till en av de andra scenerna, utan att först behöva återgå till huvudsidan. Från huvudsidan når man en sida där man kan välja språk – det finns många språk att välja mellan. Det finns också en sida med reklam för utvecklarnas övriga barnappar, men länkarna är försedda med barnlås, så det finns ingen risk att barnet av misstag kommer in i App Store. Appen är fri från tredjepartsreklam och ytterligare köp.

Afrika

Jag har testat appen tillsammans mina två yngsta barn som är 3 respektive 6 år. 6-åringen har en faktatörstande period och det är inte svårt att förstå att denna app gillas. 3-åringen fängslas inte av faktadelarna på samma sätt, men sitter ändå långa stunder med den interaktiva delen och utforskar miljöerna. Appens två olika lägen gör att den passar för både yngre och lite äldre barn. Redaktionens bedömning är att appen passar allra bäst för barn mellan 3 och 6 år.

Afrika – djuräventyr för barn är en charmig och underhållande app med humoristiska inslag. Vi ger den en stark trea i betyg.

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande 12 språk: engelska, franska, italienska, japanska, kinesiska, nederländska, portugisiska, ryska, spanska, svenska, turkiska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   30 kr 6 maj 2021
  •   40 kr 6 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Afrika för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *