I spelet Garden Lab tar man hand om en stor park. Genom att plantera, vattna och ta hand om blommorna får man indirekt lära sig om naturen och mijö.

Garden Lab är ett visuellt tilltalande spel från företaget Dabadu. I spelet har man rollen av trädgårdsskötare som skall ta hand om en stor park. I början av spelet är parken helt tom och det enda man har är ett frö. Målet är att få så många blommor att överleva så länge som möjligt. Belöningen man får är hjärtan som man kan användas för att köpa fler typer av blommor, nya kläder eller belysning, träd och fontän till parken. I butiken kan barn lära sig lättare addition och subtraktion. Appen är fri från ytterligare köp och det går därmed inte att betala för att få fler hjärtan.

ANNONS:

Som spelare styr man över både väder och vind. Genom att dra in regnmoln över blommorna ser man till att de får vatten så att de kan växa till sig. Det går även att dra både sol och måne över skärmen om man vill att tiden skall gå snabbare. Men man lär sig snabbt att vara försiktig med den funktionen eftersom blommorna riskerar att vissna. Med hjälp av vindsnurror kan man få det att blåsa. Detta är bra om man behöver hitta regnmoln. Vissnar blommorna, eller om man klipper av dem med saxen, försvinner de för alltid. Men har man fler frön så kan man plantera dessa och få nya blommor. När blommorna mår bra kan man med hjälp av bin pollinera två blommor av samma typ och få fram ett nytt frö. Den nya blommans färg är en korsning av de färgerna som pollinerades.

Garden Lab

Garden Lab

Som synes finns det en hel del att göra i spelet. Och det har lockat min 6-åring att spela igenom nästan hela spelet. 6-åringen har nu en stor trädgård med många blommor av olika typer, alla kläder och saker som går att köpa i appen. Bland redaktionsbarnen är det en 7-åring som i början att det var för svårt att förstå vad man skulle göra, men sedan dess också återkommit till appen igen. Ytterligare en 6-åring har testat, men utan att fastna särskilt länge.

Garden Lab

Appen är inte helt intuitiv, och förmodligen är det därför det tar lite tid att komma in i vad man skall göra. Som vuxen tycker jag att den har många pedagogiska poänger, men är ganska repetetiv i sitt upplägg. Det finns heller inte någon särskild mening med att köpa nya blommor eftersom de inte skiljer sig så mycket åt. Jag hade önskat att det fanns lite mer fantasifulla blommor och att de saker man kan köpa i spelet verkligen påverkade spelupplevelsen. Exempelvis står fontänen, som är det dyraste man kan köpa i spelet, bara och sprutar vatten. Man får ingen fördel i spelet av att ha den. Och likaså är det med de övriga sakerna. Någonting som verkligen hade förbättrat spelupplevelsen hade varit om det fanns uppdrag. Exempelvis att man behövde odla blommor av en viss typ för att kunna göra en bukett. Det som jag ser som nackdelar med spelet är dock inte någonting som bekymrar min 6-åring som nöjer sig med att sträva efter att få fler hjärtan så att hen kan få nya blommor.

Ett stort plus till appen är att det har en väldigt fin grafik i 3D. Även ljudeffekterna är bra och ger en skön känsla av natur. Appen har dessutom stöd för flera användare, upp till tre personer kan spela på samma enhet.

Appen är fri från in-app purchase och reklam från tredje part. Det finns reklam för egna appar men det går inte att ta sig vidare till App Store utan att ta sig förbi ett barnlås.

Jag rekommenderar Garden Lab till barn mellan fyra och sju år. Betyg: 4 av 5.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 2 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Garden Lab för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *