Toca Life: Farm är en dockskåpsapp där man får leka fritt med olika karaktärer och djur på en bondgård. Man kan bland annat mjölka kon, samla ägg från hönor och odla grönsaker. Det finns även en maskin där man kan förälda råvaror. Lek och tal går att spara som film.

Toca Life: Farm är uppföljaren till Toca Life: Vacation, Toca Life: School, Toca Life: City och Toca Life: Town som alla bygger på samma docksåpstema och har likheter vad gäller hur de fungerar. Ursprungligen känns dockskåpstemat igen från My PlayHome.

ANNONS:

Toca Life: Farm

I Toca Life: Farm får vi träffa 29 nya karaktärer och en massa djur. Det finns fyra miljöer att leka i; ladugården, huset, åkern och butiken. På dessa platser finns det mycket att göra som till exempel ta hand om djuren genom att mata dem och mocka bajs. Man kan plocka olika typer av frukt och i butiken kan man sälja mat, skapa nya produkter och köpa varor. För att odla grödor måste man gräva hål, så frön, vattna. Därefter kan man skörda. Det finns en traktor att använda sig av för dessa moment – men man kan också göra det ”för hand”.

Toca Life: Farm

Toca Life: Farm

En rolig del av appen är en maskin där kan man stoppa in en eller två råvaror. Maskinen förvandlar sedan detta till mat. Det går exempelvis att skapa ost av mjölk. Osten kan man använda tillsammans med majs för att göra ostbågar. Det går även att göra sylt av bär, bröd av vete och av detta kan man sedan göra munkar.

Toca Life: Farm

Precis som i tidigare appar i denna serie går det att spela in och göra små filmer av sin lek. Ett trevligt inslag är att det i alla fyra miljöer finns en rullstol utställd. Jag tycker synliggörandet av funktionsnedsättning är hedervärt, liksom att karaktärerna har olika åldrar och är könsneutrala. När det gäller kläder så finns det mycket roligt att välja på. Det finns ett helt garage fullt med utklädningskläder. Kläderna är inte bundna till vissa karaktärer utan man har full frihet även här. Barnen kan dock inte ha vuxenkläder.

Genom att dra i en spak kommer man åt karaktärerna och kan sedan dra in dem i valfri miljö. Karaktärerna kan sedan hålla i de föremål som finns, eller då det är mat, äta upp den. Djuren äter också det man ger till dem, oavsett om det är hö, korv eller bajs.

Toca Life: Farm

Denna app passar för ett stort ålderspann, alla saker är lätta att greppa för de yngre barnen men även äldre redaktionsbarn är roade och spelar in egna historier. Hos de äldre barnen har maskinen som föräldrar råvaror varit extra populär. Hemma hos oss uppskattas appen både av femåringen och nioåringen, medan den varit mindre populär hos sjuåringen. Det är många redaktionsbarn som tycker om appen, men inte alla.

Det är en väldigt detaljrik app men samtidigt har redaktionsbarnen hittat saker som inte går att göra, vilket skapat lite frustration. Min nioåring tycker att det borde vara möjligt att gå från hus till hus via dörrarna. Ett annat barn undrar varför djurungarna inte kan dia. Det önskas även att det gick att klippa ull från fåren och att man av detta kan göra nya kläder i maskinen. Överlag är ett önskemål om fler möjligheter med maskinen. Ett ytterligare önskemål är att kunna ta med sig karaktärer och saker från en Toca Life-app till en annan. Detta kan man göra i My Playhome-apparna.

Toca Life: Farm

Det finns reklam för tillverkarens andra appar samt en ”nyhetskanal” (vi uppfattar även denna som reklam). Positivt är att dessa går att stänga av helt i enhetens inställningar. Toca Life: Farm är fri från tredjepartsreklam och köp i appen.

Det här är en rolig app med bra möjligheter till fantasilek i bondgårdens värld, med fina karaktärer. Den är populär hos oss men även hos andra redaktionsbarn. Framförallt hos dem som tidigare gillat Toca Life-konceptet med fri lek.

Allt som allt är Toca Life: Farm en rolig app med trevliga karaktärer som bjuder på stora möjligheter att utveckla fantasin. Vi tycker att den passar bäst för barn mellan två och åtta år. Det här är en bra app för den som gillar fri lek och att utforska i sin egen takt. Innehållet känns omfattande.

Redaktionsbetyget blir en stark fyra av fem.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   45 kr 6 maj 2021
  •   50 kr 1 apr 2021
  •   12 kr 19 mar 2021
  •   50 kr 3 okt 2019
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  •   36 kr 1 apr 2020
  •   9 kr 19 mar 2020

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Toca Life: Farm för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *