Sex kluriga och roliga spel med karaktärerna från boken om Gruffalon. Här finns klassiskt memory, kulspel, färgmemory, labyrinter m.m.

”Gruffalons knep och knåp” baseras på berättelsen om Gruffalon och består sex olika spel med karaktärerna från boken. Varje spel har tre svårighetsnivåer och man måste klara en nivå innan nästa blir tillgänglig. Det sjätte och sista spelet öppnas inte förrän man klarat minst en nivå i vart ett av de fem andra spelen.

ANNONS:

”Musmemory” är ett vanligt memoryspel där man har musen som motståndare. ”Gruffalons kulor” går ut på att försöka putta ner flest kulor från en stubbe. ”Måla med räven” är ett klurigt färgläggningsspel där det gäller att komma ihåg hur rävens målning såg ut.

”Finn ett fel med ugglan” är ett spel på tid där det gäller att se vilken bild eller mönster som inte passar ihop med de andra. ”Ormens labyrint” går ut på att visa vägen genom en labyrint så att ormen kan äta upp sina äpplen utan att slå knut på sig själv. I det sista spelet ”Skogsloppet” får man välja vilket av djuren man vill tävla. För att få fart gäller det att fånga in de föremål längs vägen som visas på skärmen.

Oavsett om man misslyckas eller vinner ett spel så får man uppmuntrande kommentarer och ett regn av blommor över skärmen. När en nivå är avklarad får man en medalj och nästa nivå låses upp. Om man vill kan man nollställa spelet genom att gå in i menyn ”För föräldrar”. Den sidan har ett barnlås i form av en räkneuppgift och innehåller även möjlighet att byta språk.

Min femåring har suttit mycket med de här spelen, hans favoriter är ”Musmemory” och ”Finn ett fel med ugglan”. ”Måla med räven” har också varit kul men t.o.m. jag tycker att den svåraste nivån är alldeles för svår så den har vi inte klarat än. Svårast av alla spelen är ”Gruffalons kulor” där det inte är helt lätt att förstå hur man ska bete sig för att putta på kulorna (man siktar genom att dra kulan bakåt, som en pilbåge). Varje spel har en enkel skriven instruktion på svenska och för de yngsta spelarna är det bra om en vuxen är med och förklarar första gången. Bäst hade det så klart varit om det funnits en inläst instruktion eftersom målgruppen är förskolebarn.

Via menyn når man reklam för tillverkarens övriga spel. Här finns barnlåset först när man försöker gå vidare till appbutiken. Reklamen går tyvärr inte att stänga av helt. Appen är dock helt fri från tredjepartsreklam och köp inuti.

Vi är flera i redaktionen som testat appen med våra barn i åldrarna tre till sju år och vi är överens om att det här är en fin och välgjord app med lite ovanligare spel. Betyget blir 4:a och jag rekommenderar till barn i åldrarna 3-6 år. Även äldre barn har haft glädje av appen, men då har livslängden blivit betydligt kortare.

Språkfakta

Denna app innehåller text på följande sex språk: engelska, franska, italienska, spanska, svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   30 kr 6 maj 2021

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *