Duckie Deck är en app med sex enkla och gulliga minispel för de yngsta. Hela spelet är mycket barnvänligt med fina och färgglada animationer och gulliga figurer. Företaget har tidigare gett ut appen Sharing with Duckie Deck.

När man öppnar appen möts man av sex bilder som leder till de olika minispelen.

ANNONS:

duckie-deck-collection-meny

Skörda och ät frukter och grönsaker – I detta minispel ska man skörda olika grönsaker och frukter genom att peka på dem. Morötter ska dras upp ur landet, äpplen ska plockas ner från trädet, osv. När man skördat färdigt en sort är det dags att äta upp dem, bit för bit, genom att trycka på dem. De små grönsakerna och frukterna är utformade som små söta figurer med ögon och mun, och de ger ifrån sig gulliga ljud och tillrop. Som tur är äter man inte upp hela grönsaken/frukten, man lämnar ”ansiktet”. När man ätit upp alla grönsaker/frukter av en sort kommer man automatiskt vidare till nästa.

Trolla fram olika djur och föremål ur en trollkarlshatt – I detta enkla spel ska man helt enkelt trycka på en trollstav som då trollar fram något spännande ur en trollkarlshatt. Det kan vara till exempel grodor, kaniner, svampar och drakar. Animeringarna kompletteras med gulliga och roliga ljud.

duckie-deck-collection-hatt

Mata djuren på zoo med rätt mat – Här får man träffa olika djur och lista ut vilken mat de vill ha. Det finns tre alternativ till varje djur. Vill till exempel lejonet ha morot, fisk eller kött? Ger man djuret fel sorts mat så skakar det på huvudet, får det rätt mat äter det upp den och sedan kommer nästa djur fram. Man kan också svepa med fingret för att komma till nästa djur.

duckie-deck-collection-zoo

Tänd lampan och upptäck att det läskiga monstret bara var en snäll och gullig figur – I detta minispel ska man tända lampan i ett mörkt rum. Innan lampan tänds ser man konturerna av en mystisk figur och musiken är lite lagom läskig. När lampan tänds så ser man att det som skulle kunna varit ett läskigt monstret i själva verket bara är en söt liten figur som ger ifrån sig gulliga ljud.

duckie-deck-collection-siluetter

Städa – Här ska golvet ska städas och det gör man med hjälp av en golvmopp, en dammsugare och en sopkvast, som dras över det smutsiga golvet tills det är rent. Naturligtvis har moppen, dammsugaren och kvasten ansikten och de blir glada och ger ifrån sig glada ljud när man städat klart.

Kombinera figurernas kroppsdelar på rätt sätt – här möts man av figurer som är uppdelade i huvud, överkropp och ben. Man utgår från huvudet och sveper sedan över kroppen och benen för att växla mellan olika delar så att figurerna blir ihopsatta på rätt sätt. Då blir figuren glad och byts ut mot en ny figur.

Spelet är väldigt lättanvänt, figurerna är söta och de ger ifrån sig gulliga och uppmuntrande ljud, vilket säkerligen tilltalar de yngsta spelarna. Spelet saknar tal och text, men är intuitivt och det är lätt att förstå vad som ska göras. Det finns inte så stora utmaningar i spelet utan fokus ligger på att trycka på skärmen och se vad som händer. Bakgrundsmusiken är fin, men personligen tycker jag att den snart blir lite tjatig. Det finns inga inställningsmöjligheter alls – jag hade önskat att det vore möjligt att stänga av musiken. Det finns inga externa länkar eller funktion för köp inuti appen.

Jag har testat spelet på Android tillsammans med min son som fyller fyra år om ett par månader. Han tycker om appen och har återkommit till det flera gånger. Minispelen innebär ingen större utmaning för honom, men han tilltalas helt klart av dem i alla fall. Jag rekommenderar spelet för barn mellan två och fyra år. Duckie Deck får betyg tre av fem.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 4 okt 2019
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Duckie Deck Collection för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *