ABC StarterKit Svenska är inriktad mot barn som har börjat intressera sig för bokstäver och hur de låter. Spelet innehåller möjlighet att öva på att forma bokstäver, hitta rätt begynnelsebokstäver, matcha gemener med versaler samt att skriva ord. Det finns flera svårighetsnivåer. Svenskt tal.

ABC StarterKit är skapad av Jan Essig som bland annat även ligger bakom Äventyret Lekplatsen, Logik Lekplats och Helgdag som vi tidigare har recenserat. Den nya appen är en utveckling av Läs- & Skrivinlärning Lekplats som även den är skapad av samma tillverkare.

ANNONS:

I ABC StarterKit får man välja mellan tre olika moment; Bokstäverna, Alfabetet och Skriva ord. Om man väljer att spela med bokstäverna så får man öva på att forma både versaler och gemener. Bokstäverna ser ut och formas enligt svensk standard vilket är väldigt bra. Man får även se och höra saker som börjar på respektive bokstav, exempelvis apelsin, boll osv. Man får upp till tre stjärnor i belöning beroende på hur väl man lyckas forma en bokstav.

ABC StarterKit


Om man väljer att träna på alfabetet så kan man välja på tre moment. Man kan öva på att dra bokstäverna till det ord som har den begynnelsebokstaven eller så kan man kan öva på att para ihop versaler med gemener (eller tvärsom). I det här momentet kan man välja svårighetsgrad – lätt, medel eller svår. Det sista momentet visar en översikt på alfabetet med respektive bild till.

ABC StarterKit Svenska

ABC StarterKit Svenska

ABC StarterKit Svenska

När man ska skriva ord så kan man också välja mellan tre olika nivåer. Det finns nybörjare som är ord på max fem bokstäver, det finns avancerad med ord på max sju bokstäver och sedan finns det pro. Det längsta ordet jag hittade där var på 17 bokstäver. Här ska man dra bokstäverna till rätt plats i ordet. Bokstäverna fastnar inte när man drar bokstaven till fel plats. Det finns endast gemena bokstäver i detta moment.

ABC StarterKit Svenska

ABC StarterKit Svenska

ABC StarterKit Svenska

Jag tycker att det är en lättanvänd och lärorik app som kan användas både med små barn och på de som vill lära sig hur de svenska bokstäverna låter och skrivs. Det är fina bilder, sköna färger och trevligt teckensnitt. Däremot så skulle jag önska något mer i belöning för att motivera barnen att hålla sig kvar i appen. Det hade också varit bra om man kunde fått träna på att forma bokstäver i ett större format. Jag rekommenderar ABC StarterKit Svenska till barn i åldrarna 3-6 år. Min sexåring spelade igenom hela appen ganska snabbt.

Bakom barnlås finns länkar till tillverkarens andra appar. Appen är fri från tredjepartsreklam och köp inuti appen. I inställningarna kan man växla mellan ljudade bokstäver (sssss) eller om man vill höra bokstavens uttal (äss). Detta val finns även direkt i de olika momenten.

Jag gillar appen mycket och ger den betyg fyra av fem.

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: svenska. Och text på följande språk: svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   20 kr 6 maj 2021
 •   25 kr 5 apr 2020
 •   12 kr 4 apr 2020
 •   25 kr 1 dec 2019
 •   12 kr 29 nov 2019
Google Play Store
 • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa ABC StarterKit för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

2 kommentarer

 1. Gertie skriver:

  Håller inte med om att bokstäverna stämmer med ”svensk standard”. Många ja, men flera inte. Konstigt att ljuda vissa vokaler med lång vokalklang och vissa med kort. Dessutom – Uu låter som kort ö.

 2. Pappa Daniel skriver:

  Hej Gertie! Kontakta gärna tillverkaren med dina förbättringsförslag så fixas det säkert till.

  Uppdaterat: Det har kommit en uppdatering som tar hänsyn till dina förbättringsförslag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *