Sago Mini Toolbox är appen som sätter våra småfixare på prov och låter dem bygga ihop mindre byggprojekt i en färgglad och intressant app.

Sago Mini Toolbox är skapad av företaget Sago Sago. Vi har tidigare recenserat deras appar såsom Sago Mini Sagor, Sago Mini Road Trip, Sago Mini Friends m.fl.

ANNONS:

Den här appen är ett spel bestående av tolv olika byggprojekt i vilka barnen med hjälp av olika material och verktyg bygger ihop olika saker. Det kan röra sig om ett dockhus, en raket, en gunga eller drake. Genom att peka och dra styr barnen över hur borren borrar i trät, måttbandet mäter upp plankorna, sågen sågar virket eller saxen klipper tyget.

Man väljer byggprojekt genom att dra huvudmenyn i sidled. Där finns karaktärerna, kända från tidigare Sago Mini-appar, med sina verktyg och väntar på att barnen ska välja just deras projekt.

Sago Mini Toolbox

Projekten består oftast av tre olika moment. Först måste man kanske mäta upp brädan, sedan såga till den för att slutligen skruva ihop den med en mutter och nyckel. Verktygen styr barnen genom att peka och dra på olika sätt. Verktygen uppmuntrar till att man övar på sin finmotorik men man lyckas även om man inte gör exakt rätt. Saxen uppmuntrar exempelvis till att man försöker klippa med den. När de tre momenten är avklarade möts barnen av applåder och jubel samtidigt som färdiga resultatet avslöjas. Det går inte att misslyckas med projekten, det går inte heller på tid eller innehåller något tävlingsmoment. Spelet har en del bakgrundsljud och effektljud som inte går stänga av, annat än att man stänger av ljudet på telefonen, men det är inte något jag upplevt som störande.

Sago Mini Toolbox

Sago Mini Toolbox

Minstingen i familjen på dryga tre år tycker att spelet är roligt. Det finns många olika moment att ta sig igenom, så på så vis upplevde vi spelet som varierat. Samtidigt återanvänds många av verktygen i flera av projekten, av förvisso rätt väntade anledningar, men det kan upplevas en smula repetitivt. Efter en stund konstaterade även mitt barn att mäta och hamra inte alls var fullt lika roligt som att såga och pumpa däck, och en förbättring av spelet hade varit om det gick återgå till urvalsmenyn, utan att färdigställa projektet. Det går inte i dagsläget. Vi saknade också en ritning eller bild på vad vi faktiskt skulle skapa. Det framgår först när alla momenten är avklarade. Något som också hade lyft spelet en smula hade varit om barnen fått välja verktyg ur en verktygslåda eller liknande. I nuläget tilldelas barnen verktygen per automatik vilket är bra för de allra yngsta spelarna, medan de äldre nog gärna sett fler utmaningar.

Sago Mini Toolbox

Spelet är fritt från tredjepartsreklam och köp inuti appen. Bakom ett barnlås på startsidan går det komma åt utvecklarnas tankar och texter kring spelet, samt externa länkar. På startsidan finns också reklam för andra Sago Mini-spel, även här finns barnlås. Under enhetens inställningar går det att stänga av reklamen helt. Tummen upp!

Andra barn i redaktionen har upplevt spelet som roligt men har också de kommenterat att det inte går komma ur ett pågående byggprojekt. Med detta sagt är Sago Mini Toolbox ett väldigt bra spel för de yngsta. Jag rekommenderar spelet framförallt till barn i åldrarna 2-3 år och ger spelet betyget fyra av fem.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   50 kr 3 okt 2019
 •   40 kr 25 jun 2019
 •   30 kr 30 apr 2019
Google Play Store
 •   40 kr 13 aug 2020
 •   8 kr 6 aug 2020
 •   40 kr 25 jun 2019
 •   29 kr 30 apr 2019
Amazon Appstore
 •   36 kr 29 jul 2020
 •   9 kr 17 jul 2020
 •   36 kr 25 jun 2019
 •   27 kr 1 maj 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *