Logik Lekplats innehåller flera klassiska spel såsom tre i rad, bägarspelet, kvarnspelet och mastermind. Man kan spela mot en vän eller mot enheten. Det finns också en del där man kan öva på att forma siffror.

Den tyska utvecklaren Jan Essig har i dagarna lanserat uppföljaren till appen Lekplats. Den nya appen har namnet Logik Lekplats och är precis som tidigare uppbyggd av ett antal olika spel. Den nya appen vänder sig till lite äldre barn än tidigare och innehåller en del klassiska spel av tidsfödrivskaraktär som man kan spela mot enheten eller en vän.

ANNONS:

Appen innehåller följande fem spel:

Lekplats 2

Det finns även en del där man kan öva på siffror. Detta kan man göra på tre olika sätt och appen berättar även vad siffrorna heter på svenska. Det är alltså svenskt tal. I en av delarna matchar man kort med siffror på mot rätt antal. I en annan gör man tvärtom. I den tredje delen övar man på att forma siffror. Detta är ett bra komplement till Läs- & Skrivinlärning Lekplats, där man övar på att forma bokstäver.

Lekplats 2

Tre i rad och fyra i rad är riktigt bra klassiska spel som jag tror att de flesta barn gillar. Och det är väldigt bra att kunna välja om man vill spela mot en vän eller mot enheten. Bägarspelet är också kul, men inte på samma nivå som de tidigare nämnda spelen. Kvarnspelet och mastermind är lite svårare att komma igång med eftersom man måste känna till reglerna.

Precis som i appen TablePlay har Logik Lekplats en inbyggd timer. Med denna kan man, som förälder, kan ställa in en begränsning på hur länge appen får användas. Timern når man i en särskild föräldrameny som har ett barnlås. När timern gått ut måste man hålla in fingret mot skärmen i fem sekunder för att avaktivera låset. I appens inställningar kan man också växla till andra språk än svenska.

Appen har varken reklam eller i app-köp. Inställningarna samt externa länkar når man genom en barnsäkrad knapp från huvudmenyn.

Jag rekommenderar denna app till barn mellan fyra och sex år. Appen får betyg fyra av fem.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp. Även för Android.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande nio språk: engelska, franska, italienska, polska, portugisiska, ryska, spanska, svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   50 kr 5 apr 2020
 •   12 kr 4 apr 2020
 •   50 kr 18 mar 2020
 •   35 kr 28 nov 2019
 •   25 kr 3 okt 2019
 •   20 kr 8 jul 2019
 •   10 kr 1 jul 2019
 •   20 kr 29 maj 2019
 •   10 kr 13 maj 2019
 •   40 kr 25 nov 2018
 •   10 kr 23 nov 2018
Google Play Store
 •   33 kr 16 nov 2019
Amazon Appstore
 • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Logik Lekplats för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *