I ”Loopseque Kids” får man en första introduktion till takter och toner.

”Loopseque Kids” är en väldigt enkel och barnvänlig version av appen Loopseque. Båda apparna går ut på att skapa och leka med musik. Kids-versionen är mer som en första introduktion till takter och toner.

ANNONS:

Appen består av två delar som man når via en huvudmeny. Den ena delen kallas ”pads” och den andra ”piano”.

I ”pads” får man lära sig grunderna i rytmer och kan skapa enkla men vackra slingor som upprepar sig. Appen visar dessutom ljuden visuellt på ett bra och barnvänligt sätt. Rytmerna visas i en slags jordglob. På globen finns den en massa fina illustrerade och animerade djur, byggnader, träd, moln och annat. Dessa kan man trycka på för att skapa enkla melodier till sina rytmer. Det finns dessutom tre varianter på rytmerna som man enkelt kan växla mellan genom att trycka i mitten i globen.

”Piano” delen ser även den ut som en jordglob men här arbetar man inte med rytmer utan ett cirkulärt piano. Pianot fungerar annars som ett vanligt traditionellt piano. Även här kan man trycka i mitten för att ändra tonläge.

”Loopseque Kids” är en väldigt söt och pedagogisk app. Jag gillar bland annat att man i ”pads” delen kan skapa fin musik utan förkunskaper. Det tror jag kan väcka ett musikintresse. Piano-delen är mer avancerad, trots att den har ett barnvänligt utseende. Men någonstans måste man ju börja när man lär sig spela piano, så då kan det här vara ett sätt. Men det hade nog varit bättre (för nybörjare) om tangenterna hade visat var man skall trycka så att man kunde fått fram en melodi. Som piano-delen är uppbyggt idag passar det bäst för lite äldre barn.

Det går inte att spela in, spara och spela upp musik man tidigare skapat. Det tycker jag tyder på att utvecklaren tänkt sig den här appen för just de yngsta barnen.

Appen har ingen reklam och inte i-app-köp. Menyer och val är intuitiva och appen saknar helt tal.

Jag tycker att ”Loopseque Kids” lyckas bra med att introducera rytmer och musik även om just piano-delen inte känns helt klockren i sitt nuvarande upplägg. Jag rekommenderar appen för barn från fyra år och uppåt. Betyget blir 3 av 5.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

En kommentar

  1. annalin skriver:

    ”Det går inte att spela in, spara och spela upp musik man tidigare skapat”. Det är ju jättedåligt! Hur svårt kan det vara att skapa det tillägget?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *