I denna charmiga och lättanvända app finns fyra olika lärorika minispel där man på olika sätt interagerar med valpen Harvey och hans vänner. Svenskt tal.

Sago Sago ligger bakom många appar som riktar sig till yngre barn. Vi har tidigare bland annat recenserat Sago Mini Trucks and Diggers, Sago Minibåtar och Sago Mini Pet Cafe. I Sago Mini valpförskola finns fyra olika lärorika minispel där man på olika sätt interagerar med valpen Harvey och hans vänner.

ANNONS:

I ett av minispelen ska man mata valparna genom att lägga rätt mat i rätt matskål. Det är färgen som styr – all lila mat till valpen med den lila matskålen, och så vidare. Då och då överaskas man av små humoristiska inslag – exempelvis trollet som äter upp hela matskålen och rapar ordentligt, eller lilla valpen som fiser efter måltiden. Mycket uppskattat, kan jag lova!

Det finns en pool där valparna kan bada. Efterhand som man sätter de tio valparna i poolen hörs en röst som räknar (på svenska) och siffran visas. På samma sätt räknas det ner när valparna har badat klart. I en annan del av appen ska man ge valpen den leksak den vill ha. Från början finns bara en leksak, men snart får man flera alternativ att välja mellan. Konturerna av den leksak valpen vill ha visas på skärmen. Om man ger valpen fel leksak visar den det genom att till exempel skaka på huvudet.

I den musikaliska delen av appen kan man spela piano med valparna. Man kan spela fritt, men även välja att valparna spelar kända melodier, som man ska försöka härma. Det markeras tydligt vilka tangenter man ska trycka på för att spela melodierna. Denna del är svårare än de andra tre.

Appen är väldigt barnvänlig och är fri från tredjepartsreklam och köp inuti appen. På förstasidan dyker det upp reklam för andra appar från Sago Sago. Men både denna reklam och länken till information för föräldrar är skyddade av ett barnlås som kräver att man kan läsa instruktionen för att få veta hur man låser upp. I Inställningar-appen går både reklam för egna appar och föräldrasidan att stänga av helt. Där kan man även byta tal till andra språk.

Liksom Sago minis övriga appar är Sago minis valpförskola charmig, intuitiv och lättanvänd, och passar till barn i yngre förskoleåldern. Det finns ingen prestation kopplad till de olika delarna och man kan inte misslyckas, vilket passar bra för målgruppen. Jag har testat tillsammans med min fyraåring som var förtjust. Appen innebar dock inte några större utmaningar och appen lämpar sig nog bättre för lite yngre barn. Detta har andra föräldrar och barn i redaktionen konstaterat och bedömningen är att appen passar bäst för barn som är i åldern 2-3 år. Vi gillar Sago Minis valpförskola, men då appen inte är speciellt omfattande får betyget stanna på en trea.

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande 16 språk: danska, engelska, finska, franska, indonesiska, italienska, japanska, kinesiska, koreanska, norska (bokmål), portugisiska, ryska, spanska, svenska, turkiska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   45 kr 6 maj 2021
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  •   36 kr 28 jul 2020
  •   9 kr 16 jul 2020
  •   36 kr 15 apr 2020
  •   9 kr 31 mar 2020

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *