Lullaby Planet är en rogivande app med sex interaktiva illustrationer som var och en har egen lugn musik. Appen är tänkt att hjälpa barn att komma till ro när de ska sova.

Lullaby Planet är en rogivande app från företaget Mooblegum. Från huvudmenyn väljer man en av appens sex delar som har teman från bland annat naturen, himlen, havet och rymden. I tre av miljöerna spelas klassiska vaggvisor och i tre av dem finns istället ljud från naturen.

ANNONS:

Lullaby Planet

Lullaby Planet

Varje del består av en illustration där man kan trycka på olika saker för att se vad som händer. Det normala är att det man tryckt på rör sig och ger ifrån sig ljud. I himmelbilden finns även en räknare så att man räkna antalet får som rör sig över skärmen tillsammans med appen. Musiken och naturljuden är sympatiska och illustrationerna fina. Det är allmänt en väldigt charmig app.

Lullaby Planet

Navigationen har ett barnlås vilket motverkar att barnet hoppar mellan de olika illustrationerna. Jag har testat appen tillsammans med mina barn men tack vare barnlåset kan appen även användas utan vuxen. Kanske bäst i kombination med att slå på Guidad åtkomst.

Mina barn är något äldre (snart fem och åtta) än den tänkta målgruppen, men det har ändå fungerat bra att använda den. Speciellt bra fungerar appen när barnen vill fortsätta spela på paddan när det egentligen är läggdags. Då är appen en välkommen kompromiss som hjälper barnen att successivt släppa paddan, och samtidigt komma ner i varv. Appen fungerar förmodligen bättre för yngre barn. En sak som jag funderade kring är att skärmljus sägs försvåra insomning, men appen är relativt mörk och om man vill kan man ytterligare sänka ljusstyrkan på sin enhet.

Andra föräldrar i redaktionen har testat denna app på yngre barn vid läggdags och är nöjda. Men det finns också andra som upplever att den fungerar bättre som nedvarvning efter förskolan.

Appen är fri från in-app purchase och reklam från tredje part. Det finns externa länkar och information till vuxna, men för att komma dit behöver man ta sig förbi ett bra barnlås.

Jag rekommenderar appen främst för barn mellan 0-3 år, men den kan som nämnts även användas av äldre barn som behöver hjälp att komma till ro på kvällen.

Betyget blir tre av fem.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   25 kr 6 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Lullaby Planet för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *