Machine World är som en stor sandlåda där man kan leka med olika maskiner

”Machine World” är skapad av det svenska företaget Trino. I appen kör man runt olika maskiner i ett 3D-genererat landskap. Det finns berg, broar, vägar, vägarbetsprylar m.m. Bland maskinerna finns grävmaskiner, en dumper, en lastbil med kran, en trailer, en färja och en helikopter.

ANNONS:

Känner du till appen Bilar i sandlådan så förstår du ungefär vad det handlar om. Den stora skillnaden är att ”Machine World” inte har några färdiga uppdrag att lösa samt att maskinerna är i 3D och mycket mer verklighetstrogna. Appen passar bäst till barn som tycker att det är roligt att upptäcka och experimentera.

För att vara en så pass avancerad app är ”Machine World” faktiskt riktigt enkel att använda. Det finns tydliga symboler som visar vad olika reglage gör. Ett reglage använder man exempelvis för att köra fram eller bakåt. Olika maskiner har olika slags reglage.

När jag har testat ”Machine World” har jag fått samma känsla som när man leker med radiostyrda fordon. Det är någonting som de flesta barn tycker är väldigt roligt. I den här appen går maskinerna aldrig sönder vilket är ett väldigt stort plus. Kör man ner en lastbil i havet återuppstår den igen som ny.

Världen är helt interaktiv. Man kan gräva var som helst, all terräng kan påverkas: skapa hål, diken eller kullar. Vägarna är också rivbara. Det finns massor av detaljer: En öppningsbar bro med grindar och signaler, massor av rekvisita som koner och vägspärrar – och delar att bygga med.

Machine World har just nu 10 olika maskiner och fler verkar komma i uppdateringar då och då.

Det finns flera världar att välja mellan. Varje värld består av en eller flera öar där en del är länkade med broar och andra är helt fristående. De senare kan man ta sig till med båt. Landskapet är ganska detaljrikt och har dessutom delar där det händer saker. Exempelvis broöppningar, bommar och signaler.

Appen går att justera i svårighetsnivå. Det lättaste läget är standard och innebär i praktiken färre reglage. Det är dock ändå en viss inlärningskurva och yngre barn behöver här hjälp från vuxen för att komma igång. När man startar appen får man hjälp av en engelsk röst som även visar visuellt var de olika funktionerna finns. Denna engelska röst verkar inte gå att stänga av men spelas endast upp första gången man spelar spelet och då fram till och med att man laddat sin första värld.

Inställningar och val av vy finns hela tiden tillgängliga via knappar uppe i vänstra hörnet. Dessa funktioner är ganska svåra att förstå och man använder dem nästan aldrig – därför hade jag föredragit om de inte var så synliga. De gör att gränssnittet blir onödigt rörigt och dels finns en risk att barn trycker där av misstag.

Utvecklarna har planer på att lägga till olika uppdrag i en kommande version. Men än så länge fungerar appen som en sandlåda där det är upp till en själv att bestämma handling. Appen bjuder dock på så många olika maskiner så har man bara lusten kan man hålla på och leka hur länge som helst, trots att det inte finns några uppdrag.

En av utvecklarna byggde ursprungligen appen som en leksak till sin då 4-år gamla son. Det finns säkert många barn i den åldern som klarar av appen men jag väljer ändå att rekommendera den från 7 år och uppåt.

Appen innehåller varken reklam eller köp inuti. Machine World är sammantaget en riktigt fin och genomarbetad app av hög kvalité och jag är säker på att många barn kommer att älska att upptäcka och leka med maskinerna. Betyget blir därför 5 av 5.

Här är en trailer för appen:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: engelska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   25 kr 2 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

3 kommentarer

  1. Åshild Grinde Bergsvåg skriver:

    Denne appen vant vi for en uke siden, og den ble raskt den nye favorittappen til min 5-årige anleggsmaskinelsker. Han synes kanskje den er litt vanskelig, men prøver igjen og igjen og gir ikke opp. Gode og presise kontroller som gjør at det føles realistisk når du styrer maskinene. Han har brukt apper som ligner litt på denne endel tidligere også, ellers hadde han nok hatt litt problemer med å styre. Appen anbefales av både store og små her i huset! 🙂

  2. Bengt skriver:

    Tycker synd att rösten inte talar svenska.

  3. Johan Salo skriver:

    Använt den till min son från 1 år till 2 års ålder. Klar favoritapp. Han är ju så klart något för ung för att spela ett sånt avancerat spel men det finns ändå fordon som är lättare att köra än andra. Kräver att man som förälder hjälper till när barnet är så ungt… Sen är det ju lite lustig svengelska och typisk 3D-PC/ingenjörsgrafik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *