Crazy Trip är en riktigt bra och rolig app för barn som gillar bilar. Den övar bland annat uppmärksamhet, reaktionsförmåga, mönsterigenkänning, former och färger

Från företaget Arsidian (tidigare bland annat Mix 2 color och Construct a car) kommer appen Crazy Trip. I den får barn både utlopp för kreativitet och möjlighet att lösa pussel i 40 minispel.

ANNONS:

Crazy Trip börjar med att man får designa sin egen bil i verkstan. Man får välja färg på kaross och dessutom pimpa bilen genom att spraymåla den i valfria kulörer. I verkstan kan man även uppgradera däck, motor och kaross, samt skaffa dekaler med olika flammor på. Alla uppgraderingar är låsta från start och blir tillgängliga efter hand, beroende på hur duktig man är på att köra bilen.

Hela verkstadsmomentet är dock valfritt. Är man inte på sitt kreativa humör kan man sätta igång att köra bil omedelbart. Det är både roligt och vägen leder till olika utmaningar, bland annat de 40 olika minispelen. Man styr bilen genom att trycka på en framåtknapp. Det finns även en knapp som får bilen att hoppa. Med hjälp av den kan man plocka upp kugghjul och undvika att köra på spikar. Kör man på en spik måste man som straff spela ett minispel där man lagar punkan, ungefär som i Miny Moe Car. Kugghjulen samlar man för att kunna låsa upp uppgraderingarna i verkstan.

Under sin färdtur kommer man med jämna mellanrum till olika vägbyggen och bensinmackar. Där möter olika minispel som är pedagogiska, roliga och enkla. Men ändå snäppet svårare än minispelen i exempelvis Toca House och Toca Doctor. Det handlar bland annat om att laga vägen med Tetris-liknande block, att lösa memoryspel och att pussla ihop rör så att bensinen kan rinna fritt. De 40 spelen är unika men består i grunden av ett antal olika teman som varieras på olika sätt.

Båda min knappt 3-åriga son och min dotter som är 5 år gillar Crazy Trip. Vi har haft den några månader och den är fortfarande populär. Hållbarheten är lång! Min son är dock lite för liten för att kunna träffa kugghjulen med bilen. Och spikarna kör han på hela tiden så det blir mycket ”straffspel” med att laga och pumpa bildäck. Men det verkar han inte störa sig på. Appen är mer lagom för barn från 4 till 6 år. För äldre barn är minispelen nog för lätta men det är fortfarande kul att köra bilen och försöka samla kugghjul för att låsa upp uppgraderingarna i verkstan.

Ur en pedagogisk synvinkel övar appen barnens uppmärksamhet och reaktionsförmåga (hoppa vid rätt tillfälle för att undvika spikar och samla kugghjul), två barn kan samarbeta genom att den ena gasar och den andra hoppar. Minispelen övar mönsterigenkänning, former och färger.

Crazy Trip bjuder på varierat innehåll som både är klurigt och roligt. Det är bra belöningsmoment och trevlig bakgrundsmusik (som går att stänga av). Crazy Trip har reklam, i-app köp eller externa länkar.

Det här är en perfekt app för barn som gillar bilar. Jag rekommenderar den till barn mellan 4 – 6 år. I jämförelse med andra appar med minispel står den här sig väldigt bra. Betyget blir en stark fyra av fem!

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 3 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Crazy Trip för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

En kommentar

  1. Åsa skriver:

    Min bilgalna son på 4 år gillar denna app. Hållbarheten och variationen är bättre än i Miny Moe Car. Alla minispel är rätt så svåra, men bra. Han har svårt att missa spikarna och får ideligen punktering, men vad gör det i jakten på fler kugghjul så att man kan låsa upp nya bildelar. Annars gillar han verkligen att spraymåla bilen innan han far iväg.
    Denna app kan jag rekommendera till andra bilfantaster eftersom hållbarheten är så lång!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *