I denna app får man skapa med hjälp av geometriska former. I den ena delen av appen finns tolv djur att pussla ihop. I den andra får man skapa egna fantasifigurer.

Företaget Tayasui ligger bakom av målarappen Tayasui Sketches+ som vi tidigare recensenserat. Tayasui Tangram är dock en app för yngre barn och bygger på det klassiska tangrampusselet. I appen kan man antingen pussla ihop en av tolv modeller eller så kan man skapa egna fantasifigurer utifrån givna byggbitar.

ANNONS:

Tayasui Tangram

I den fria byggdelen kan man välja olikfärgade former och andra attribut som vingar och ögon för att designa unika figurer. När man är nöjd kan man välja att interagera med sin figur, spara, ta kort på eller dela den med andra (denna funktion ligger dock bakom ett numeriskt barnlås). De sparade figurerna ligger på byggdelens förstasida och man kan när som helst återkomma till något man börjat bygga på tidigare eller slänga bort det man inte vill ha kvar.

Tayasui Tangram

I modelldelen väljer man en av tolv olika djurmodeller. Modellerna ökar något i svårighetsgrad från första till sista sidan. När man valt bild gäller det att placera in former och objekt som finns längst ner på sidan på rätt plats i figuren genom att dra in dem där de passar. Genom att dra åt sidan längst ner får man fler fram bitar. Genom att trycka på biten får man upp den i bilden och då också i rätt storlek vilket gör det lättare att se var den passar. Biten fastnar bara i bilden när den är placerad på rätt plats och då får man också ett belöningsljud och stjärnor. När man fått alla bitar på rätt plats får man tummen upp, belöningstillrop och kan interagera med sin figur som då rör sig och låter. De figurer man klarat av syns sedan i färg på modellsidan. Om man lämnar en figur innan den är klar får man börja om från början när man väljer den igen. Det går också bra att spela om redan klarade figurer så många gånger man vill.

Tayasui Tangram

Tayasui Tangram

Mina barn på 4- och 5 år har provat appen. Bägge har gillat byggdelen men tyckte den tog slut lite för fort. När de väl byggt alla modeller en gång har de bara kommit tillbaka och gjort någon enstaka modell. Den fria skapardelen har de däremot uppskattat mer. De har skapat både själva och tillsammans och haft mycket kul när de gjort tokiga figurer. Även andra barn i liknande ålder ger tummen upp.

Tayasui Tangram innehåller ljudeffekter och engelska belöningsord men man behöver inte förstå engelska för att kunna använda den. Appen innehåller inga inställningar. Möjlighet att kontakta utvecklaren m.m. ligger bakom ett numeriskt barnlås. Appen är fri från tredjepartsreklam och in-app purchase.

Appen är färgglad och bilderna tydliga. Den är lätt att komma igång med och passar bra både att spela själv och tillsammans med en vän. Modelldelen är ganska lätt medan den fria delen passar bra även för lite äldre barn. Fler och svårare modeller skulle öka hållbarheten för modelldelen. Den fria delen skulle bli ännu roligare om man kunde interagera med flera av sina skapelser på en gång och kanske i olika miljöer.

Jag rekommenderar appen till barn mellan 3 och 5 år. Den får en 3:a i betyg av oss.

Här är en film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   20 kr 6 maj 2021
  •   25 kr 29 apr 2020
  •   0 kr 22 apr 2020

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Tayasui Tangram för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *