”Min första app: Fordon” är en app som innehåller tre pedagogiska spel med fordonstema.

Den tyska utvecklaren Appp Media har skapat appen Min första app: Fordon. Appen består av tre delar som man når via en huvudmeny.

ANNONS:

I pusseldelen väljer man att pussla med en av åtta vackra och barnvänliga illustrationer med fordonstema; polisbil, brandbil, häst och vagn, grävskopa m.m. Man kan välja att pussla med 2, 4, 6 eller 9 bitar. Man kan också välja om pusselbitarna skall roteras eller ej. Väljer man roterade bitar så måste man, förutom att hitta rätt plats, även rotera/snurra varje bit så att den hamnar rätt. Pusselbitarna går inte att haka i varandra (kanterna är raka) och det finns heller inte någon färdig bild att få hjälp. Detta gör att pusslena blir svårare att lösa.

I matchingsdelen är varje illustration delad på hälften och det går ut på att matcha delarna med varandra. Illustrationerna är likadana som i pusseldelen.

I kuldelen har man tre flipperkulor (en åt gången) som man skall styra till de hål som finns i illustrationerna. Detta gör man genom att vinkla sin iPhone/iPad så att kulan rullar åt rätt håll. Ungefär som i det klassiska labyrintspelet, men utan själva labyrinten. Det går även att dra med kulan med fingret. Denna del innehåller åtta nya fina fordonsillustrationer.

Illustrationerna och musiken skapar en väldigt trevlig stämning i appen. I pusseldelen gillar jag främst att man kan vrida på pusselbitarna. Det har jag inte sett någon annanstans förut och känns nytänkande. Kuldelen känns också nytänkande och jag tror att väldigt många barn kommer att tycka att den är väldigt rolig.

Appen innehåller inte någon reklam, i-app-köp eller externa länkar. Min första app: Fordon är både lättanvänd och har trevliga bra belöningsmoment bestående av både ljud och animationer. Appen saknar tal vilket gör att svenska barn kan använda den utan problem.

Jag rekommenderar appen till barn från 2 – 4 år. Betyget blir 3 av 5.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   20 kr 7 maj 2021

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Min första app: Fordon för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

2 kommentarer

 1. Karin Ottosson skriver:

  Den här appen är en favorit hos mina förskolabarn i åldern 1-3 år. En stor fördel är de tre delarna där samma fordon återkommer på olika sätt, liksom att det går att ställa in olika svårighetsgrader på pusslet. Detta är en app som håller länge, det är mycket att göra, den har nivåer som är roliga även för äldre barn.

  Jag jobbar i förskolan och har barn i åldern 1-3 år, men även våra 3-5-åringar tycker om appen. Roligast tycker mina 1-3-åringar att matchningsdelen är. Det är spännade att leta upp rätt del och se när fordonet ”får liv” och kör iväg. Flipperdelen är det svåraste för de yngre barnen, men några av våra 3-åringar kan få kulorna att rulla ner i hålen. Det är en utmaning för dem, och träning av kordinationsförmågan att styra kula med ipaden.

  Musiken är lite jobbig och enformig för oss vuxna, men det verkar inte barnen reagera på. Stänger man av ljudet försvinner också de roliga ljudillustrationerena och belöningsljuden av. Och de måste vara kvar, barnen blir jätteglada av dessa ljud, de känns verkligen som en belöning. T ex traktorn som startar, den bara älskar barnen. De säger oftast att de vill ha ”Traktorn” när de själva får välja en app.

 2. Joanne skriver:

  Min son på 2 år tycker mycket om denna. Speciellt delen där man parar ihop en framdel med en bakdel på ett fordon. Så den spelas mest här. Storasyster på snart 5 år har inte spelat den så mycket, men varianten med kulorna som ska ner i hålen har hon testat på en del. Himla smart idé att använda iPad till en sådan grej. Musiken är lite jobbig, dock.

  Klart värt 15:-, speciellt om man har ett barn som gillar fordon. Fast jag tror man kan gilla denna lika bra ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *