Sums stacker, Connect sums och Unknown Square heter de tre fantasifulla och roliga spelen i ”Math Doodles”

Från amerikanska Carstens Studios kommer denna fantastiska matemetik-app. Företaget ligger sedan tidigare bakom appen Symmetry Shuffle.

ANNONS:

De tre spelen, som är av pusselkaraktär, heter Sums stacker, Connect sums och Unknown Square. Den gemensamma nämnaren är att man i alla spel kan välja mellan olika representationer av nummer. Tärningar, händer, siffror, romerska siffor är några exempel. Men det finns också lite ovanliga representationer såsom hål, kinesiska, arabiska, spanska, hindi, binärt, hex och många många fler. I varje spel kan man välja om man vill spela mot tid eller utan tid samt om man vill ha enkel eller svår svårighetsnivå. Genom att välja en bekant representation av nummer, som exempelvis antal fingrar på händer, och en lätt svårighetsnivå kan man få spelen att bli väldigt lätta.

Sums Stacker fungerar så här. Det finns tre staplar med siffror. Varje stapel har en summa under sig. Genom att flytta omkring siffrorna mellan de olika staplarna kan man få summan av siffrorna att bli samma som den summa som står under stapeln.

I Connect sums får man en given summa och det gäller att välja att ut de tal som tillsammans blir den summan. En övning på addition med andra ord.

I Unknown Square finns åtta tal givna i ett rutnät. Ett tal saknas och det gäller att lista ut vilket. Till sin hjälp får man reda på vad summan av det okända talet och två andra givna tal blir. Det blir därför som en slags ekvation.

Av de tre spelen tycker jag att Connect sums är det lättaste.

Det finns varken reklam eller i-app köp i denna app. Den har inte heller några externa länkar.

Det jag gillar med ”Math Doodles” är att den lär ut matematik på ett nytänkande sätt. Gränssnittet är lättanvänt och pedagogiskt och svårighetsgraden går att justera så att appen passar både små och stora barn. Grafiken är målad för hand och väldigt fin. Spelet innehåller även trevliga ljudeffekter.

Rekommendationen blir till barn från 7 år och uppåt. Yngre kan också ha glädje av appen tillsammans med en vuxen. Betyget blir 4 av 5.

Uppdaterat den 12:e maj 2013
Appen har nu en helt ny del som heter Splat Go Round. Här är en skärmdump:

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 4 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Math Doodles för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *