Busy Shapes innehåller spännande pussel i olika svårighetsnivåer som hjälper barn att träna slutledningsförmåga.

I Busy Shapes gäller det att dra olika former till rätt hål. Att det är rätt ser man genom att hålet har samma färg eller form. Appen startar med den lättaste utmaningen, att föra en form till ett hål. Sedan blir det gradvis svårare beroende på hur duktig den som spelar är. Appen har koll på hur lång tid det tar att slutföra en nivå och höjer eller sänker svårighetsnivån baserat på det. Är man duktig får man fler former, fler hål och det dyker upp nya typer av utmaningar. Det finns exempelvis klibbiga punkter som man skall försöka undvika, former som gömmer sig bakom andra objekt osv. I den svåraste nivån rör formerna sig fram och tillbaka och spelaren måste fånga upp rätt form för att dra den till rätt hål. Totalt finns 38 svårighetsnivåer.

ANNONS:

Busy Shapes

Appen är väldigt lättanvänd och det går snabbt att komma igång. Både min 2-, 4- och 6-åring tycker om denna app. 6-åringen löste alla utmaningar snabbt och hamnade då på den sista och svåraste nivån. Efter att ha spelat 10 olika varianter av den svåraste nivån så försvann tyvärr intresset. 2-åringen kämpar dock på med de lättaste nivåerna, trivs bra med det och har dessutom återkommit till appen flera gånger. 4-åringen har ännu inte spelat så väldigt mycket, men en annan 4-åring till oss i redaktionen har testat och spelade också igenom alla nivåer ganska snabbt. Min bedömning är därför att appen passar bäst för barn mellan 2 och 3 år.

Busy Shapes

Det som är bra med denna app är att den lyckas med att hålla uppe intresset, trots att konceptet är ganska enkelt. När man lyckats med en bana så kommer man snabbt till nästa utmaning utan väntetider. Förutom trevliga ljudeffekter så finns autentiska ljud från formerna (man hör exempelvis när man drar metall mot metall). En annan sak jag gillar är att man får oändligt med försök på varje bana, utan vare sig stressmoment eller negativ respons. Lägger man en form i fel hål så kommer den bara tillbaka ut på skärmen igen.

Busy Shapes

Busy Shapes har utvecklats med inspiration från den schweiziska pedagogen och vetenskapsmannen Jean Piaget (1896–1980). Han menade att ”barn är som små vetenskapsmän”, och att barnets tankar byggs upp genom upplevelser som stimulerar till logiskt resonemang. Förhoppningen med appen är att den ger barn en växande experimentlust.

I appens inställningar (som har ett bra barnlås) går det att skruva ner bakgrundsljudet och att nollställa banorna. Det finns också möjlighet att aktivera upp till tio användarprofiler. Appen kräver att man som vuxen skapar ett konto hos utvecklaren för att man skall kunna komma åt denna funktion. Appen är fri från reklam, in-app purchase och externa länkar.

Som förbättringsförslag hade jag önskat att antal nivåer var betydligt fler. De äldre barn som testat appen gillar den, men appen tar slut alldeles för snabbt. Här finns utvecklingspotential.

Betyg: 4 av 5.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   35 kr 2 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

3 kommentarer

 1. Anna skriver:

  Har testat appen på barn som är två och tre år. De yngsta barnen hade svårt att förstå vad de skulle göra. De äldre spelade gärna tills det kom ett motstånd. Då bytte de genast spel att spela. Det var inget spel som gick hem hos de fem barnen som jag har testat ihop med.

 2. Lotta skriver:

  En trevlig och ganska snygg app. Min två-åring har återkommit till den några gånger. Vissa moment har jag behövt visa hur hon skall lösa.
  Den har också spelats en del av 4-åringen och 7-åringen.
  Själv tycker jag att den är något långtråkig tyvärr.

 3. Vargavinter skriver:

  Spelar det ihop med min 2½ åring och han älskar det. Speciellt när det blir lite svårare så han får tänka. Rekommenderas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *