”God natt, små skogsdjur” är en lugn interaktiv bok som passar bra som nattningsritual. Barnet får besöka skogsdjuren strax innan de ska somna och släcka lampan för dem. Svenskt tal.

Den här appen är utvecklad av Fox and Sheep som bland annat ligger bakom Little Kitten, Dinotrux och Lilla Jordbrukaren.

ANNONS:

I God natt, små skogsdjur får man först träffa två små campare som är ute i skogen och sitter i sitt tält, det är dags för dem att sova. Men först finns det sju små skogsdjur som behöver hjälp att nattas. Det finns ett rådjur, en skunk, en jordekorre, en mullvad, en räv, en björn och en hackspett. Djuren finns inuti sina respektive bon som man besöker i valfri ordning. Det är läggdags och djuren är trötta, men innan de somnar vill de gärna visa sina trick. Därefter får man släcka lampan och djuret ifråga hoppar då upp i sin säng och somnar direkt. När alla lampor är släckta är det även dags för de små camparna att släcka lampan och somna och därefter somnar förhoppningsvis även läsaren/barnet.

Berättelsen läses upp på svenska. Djuren säger inget men har läten och det finns även olika ljudeffekter. Inuti appen finns möjlighet att växla till många andra språk. Lugn instrumentell musik spelas under hela berättelsen.

Det förekommer ingen tredjepartsreklam eller köp inuti appen. Förutom att välja språk går det även att ställa in så att berättelsen spelas upp automatiskt och då behöver man inte trycka på djuren och lamporna. Det går även att stänga av bakgrundsmusiken.

Använder man appen vid nattning av sitt eget barn är det bra att först slå på ”night shift” vilket gör att skärmen får ett bättre ljus med varmare färger. Detta skall vara bättre för nattsömnen.

Min 4-åring tycker att det är en mysig app och älskar att natta djuren. Den är lugn, rofylld och vackert illusterad. Andra i redaktionen upplever den som för kort för att användas som nattningsritual. En sak jag saknar är svensk text så att jag kan läsa berättelsen själv för mitt barn.

Jag rekommenderar appen framförallt till barn 1-3 år och ger betyg 3 av 5.

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande 13 språk: engelska, franska, italienska, japanska, kinesiska, koreanska, nederländska, portugisiska, ryska, spanska, svenska, turkiska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   45 kr 6 maj 2021
  •   50 kr 4 feb 2020

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa God natt, små skogsdjur för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

En kommentar

  1. Markus Thiel skriver:

    Vi köpte just appen och min 3 åriga tjej tyckte den var rätt tråkig (även jag tyckte det).. man kan klicka på ett få tal saker och det händer lite saker men rätt så fantasilöst och inget som ger någon större glädje…

    Inte värt de 30kr vi spenderade…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *