Bolibok: Draken och tårtjuven är en interaktiv bokapp för yngre barn med populära och välkända Bolibompadraken. Man får själv hjälpa till i berättelsen genom att trycka på olika saker på varje sida.

Draken ska ha tårtkalas för sina vänner men plötsligt är tårtan borta. Drakens vänner blir en och en misstänkta för att vara tårttjuvar men tillslut löser sig mysteriet med den försvunna tårtan. Berättelsen passar bra att läsa på kvällen vid läggdags för djuren i boken nattas också och barnet får släcka lampan för dem.

ANNONS:

Man bläddrar framåt i boken genom att dra med fingret. På varje ny sida finns det något att trycka på så man själv hjälper till i berättelsen. Totalt är berättelsen 20 sidor lång och man ser nere i hörnet vilken sida man är på.

Det finns möjlighet både att läsa sagan själv eller att få den uppläst på svenska av Nour El Refai. Det kan man också ändra på under tiden som man bläddrar i boken. Ljud förekommer i sagan både lite bakgrundsljud och ljudeffekter när man trycker på olika saker.

Det är en gullig saga som passar bäst för de yngsta barnen. Bland barnen som testat i redaktionen har den av vissa upplevts som för lång och att det är svårt att ha ro att sitta och lyssna på hela berättelsen. Den får ses som en bokapp och inte någon underhållande spelapp, den kan passa bra för att komma till ro och gärna upplevas tillsammans med en vuxen som en mysig stund med en fin berättelse.

Min fyraåring älskar bolibompadraken och tycker om Bolibok: Draken och tårttjuven och vill gärna läsa om den flera gånger men helst tillsammans med en vuxen. Appen är fri från tredjepartsreklam och köp inuti. Det finns länkar till tillverkarens andra appar, men dessa skyddas av barnlås. Det går inte att stänga av denna reklam.

Mitt betyg är 3 av 5 och jag tycker att den passar bäst för barn i åldern 2-4 år.

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: svenska. Och text på följande språk: svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *