Build a train har fått en uppföljare som ger spelaren möjlighet att skapa egna lok, vagnar och banor.

Playtend har släppt en uppföljare till den roliga Build a train. Precis som i den tidigare appen bjuder tvåan på lustfylld lek för små tågfantaster och klurigt strategitänk. Genom att trycka på järnvägsväxlar får man tågen att åka förbi rätt stationer. Lyckas man styra tågen rätt får man poäng, med vilka man kan låsa upp nya tågbanor, rälskombinationer och byggnader. Den stora skillnaden mellan Build a train 1 och 2 att man i den nya appen får designa sina egna tåg. Möjligheterna att kombinera överdelar och underdelar på vagnar och lok är stora och det finns 64 olika färger att välja mellan.

ANNONS:

Build a train 2

Build a train 2

På grund av designläget kan appen kännas lite omständlig att komma igång med. Det finns inga tåg och banor att starta med första gången och det är lite klurigt att komma på hur man skall göra. Utvecklaren har lagt in fina informationsrutor, men texten är genomgående på engelska och en vuxen kan därför behöva hjälpa om det är svårt att komma igång. Dock finns det möjlighet att spara allt man designar till nästa gång, om man då vill spela direkt istället för att göra själva tågen.

Build a train 2

Vi har spelat Build a train 2 på både iPhone och iPad. Tyvärr blev järnvägsväxlarna lite för små på iPhone, så vi rekommenderar att man spelar på en större enhet. När tåg och banor är färdiga kan man välja mellan att bara köra tåget på banan i olika hastighet. Det passar bra för yngre barn, och min 3,5-åring är fullt nöjd med att använda appen på detta sätt. Mina äldre barn siktar istället på att samla poäng genom att plocka upp last. En skillnad från Build a train 1 är att lasten nu läggs direkt på spåret och att tåget kör rakt igenom den med dunder och brak istället för att ”plocka upp den” från stationshuset. Det känns som en märklig förändring. Det är dessutom lite svårare att se var lasten läggs.

Ett litet irritationsmoment är också att kontrollpanelen i spelläget ofta hamnar ovanpå en bit av spåret, vilket kan göra det svårt att slå om trafikljusen där. Kontrollpanelen kan flyttas mellan tre olika ställen på skärmen, men samma problem uppstår ibland på alla tre ställena på grund av rälsens dragning.

Från förstasidan finns externa länkar till både App Store och sociala medier. Länkarna är dock skyddade av barnlås i form av räkneuppgifter.

Det här är en hållbar app som är rolig att leka med även efter att alla banor låsts upp. Jag rekommenderar den särskilt till barn mellan 5 och 9 år. Men som sagt kan även yngre barn ha glädje av appen. Betyget blir 4 av 5.

Appen finns även i en gratisversion för den som vill testa innan köp.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 4 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Build a train 2 för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *