I den här appen, som nu finns på svenska, kan man lära sig sig klockan på ett lekfullt sätt

Den här appen hette tidigare Jungle Time. Men i och med att appen nu har svenskt tal blev det nya namnet ”Djungeltid”.

ANNONS:

I Djungeltid kan man på olika sätt lära sig klockan. Appen är anpassningsbar på flera sätt. Exempelvis kan man välja om man vill arbeta med endast heltimmar, heltimmar och minuter eller klocka med romerska siffror. Appen har flera delar. Lista ut vilken tid klockan visar. Ställ klockan på en viss tid. Räkna ut tidsskillnaden mellan två klockor. Justera en klocka framåt eller bakåt beroende på instruktionerna.

I början går det bara att ställa klockan på heltimmar. Men ju duktigare man blir desto kortare intervall kan man välja (30, 15, 5 och till sist 1 minut).

För att göra appen extra barnvänlig har alla klockor ett djur i mitten. Dessa djur meddelar när man gjort rätt eller fel. I inställningarna kan man välja vilket djur man vill ha. Det finns lejon, tiger, elefant, flodhäst, panda eller apa.

Djungeltid innehåller en inlärningsdel som man som vuxen med fördel kan använda sig av för att förklara för ett barn hur en klocka fungerar.

Appen innehåller varken reklam eller in-app purchase. Det finns externa länkar i inställningarna, men dessa är skyddade av barnlås.

Djungeltid är bra för den låter barn öva på klockan på flera olika sätt och tack vare inställningarna kan man lätt anpassa den för olika åldrar. Gränssnittet är dock inte helt intuitivt och fokus är mer på lär än på lek. Min 6-åring har testat appen och gillar den, men det är inte någon app som hon kommer tillbaka till självmant.

Jag rekommenderar appen för barn mellan ungefär 4 och 9 år och uppåt. Betyg: 3 av 5.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande 12 språk: engelska, franska, italienska, japanska, kinesiska, koreanska, nederländska, norska (bokmål), ryska, spanska, svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   30 kr 6 maj 2021

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Djungeltid för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

4 kommentarer

 1. Lena skriver:

  Min dotter som är 9 tyckte inte om appen för hon är lite osäker på klockan. Men jag som mamma och lärare tyckte mycket om den eftersom man kan anpassa den efter användarens förutsättningar.

 2. Annika Eriksson skriver:

  Jag hämtade appen till min dotter som är 11år och som behöver träna på klockan då hon inte är säker ännu. Hon spelade en stund, mest för att jag tyckte det men tröttnade ganska snart. Jag tror att hon var för stor för att denna app skulle passa henne. Jag kommer testa den i förskolan jag arbetar på då jag tror att den skulle kunna locka ”mina” äldsta barn.

 3. Karin skriver:

  Laddade ner appen till vår 6,5-åriga dotter. Hon testade den ett par gånger men gillade den inte. Tror den var för lätt för henne, då hon kan klockan väldigt bra. Det viktigaste för henne blev att ändra djur på klockan. När vi körde den upplevde jag det som att det blev samma klockslag väldigt många gånger av de 10 ggr som man körde, kanske var det en tillfällighet just då.

 4. jenny skriver:

  Jag laddade hem denna app till min 5 åriga son som har börjat intressera sig för klockan, men tyvärr tyckte han inte om den.
  Han tycker att det händer för lite.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *