Här får man hjälpa en padda att odla grönsaker. För att paddan ska tycka om maten och för att jorden ska må bra är budskapet att man bör odla ekologiskt. Svenskt tal.

Ekopaddan är framtagen i samarbete med projektet Lärande Hållbara Måltider i Göteborgs stad. Appenär tänkt att väcka barns intresse för hållbarhet och ekologi. I spelet får man odla tillsammans med paddan. Det är ett grönsaksland som ska odlas och skötas. Först behöver jorden gödslas och sedan ska fröerna i marken. Snabbt blir jorden torr och sprucken och då behöver det vattnas. Dessutom kommer det små insekter som äter upp grönsakerna om man inte ser upp, ogräset behöver också tas bort. Med jämna mellanrum kommer paddan med positiva tillrop och lite tips på riktig ”göteborgska”.

ANNONS:

Ekopaddan

När växterna är färdiga att skördas får man ta upp dem och lägga på en tallrik till paddan. Växtresterna hamnar på komposten och blir till ny gödsel. När alla grönsaker är skördade äter paddan upp dem och sedan börjar allt om igen. Om man inte sköter grönsakerna riktigt blir de inte färdiga och man kommer inte vidare i spelet.

Ekopaddan

Appen innehåller även en faktadel för barn. Här finns det bilder och text som även läses upp på svenska. Det finns information om maskar, insekter och fåglar och deras roll i odlingar och att de mår bättre i en ekologisk miljö. Appen innehåller ingen reklam och är lätt för barnet att använda och förstå.

Ekopaddan

Jag tycker att appen förmedlar ett viktigt budskap genom att visa att hur maten produceras har betydelse för vår miljö och hälsa. Den kan vara en bra grund för att diskutera vidare om detta både med föräldrar, kompisar och pedagoger.

EkoPaddan är skapad för att passa åldrarna 4-8 år, själva spelande är dock ganska så enkelt och enformigt så min åsikt är att den passar bäst för åldern 3-5 år. Även om ämnet i spelet är hållbarhet och ekologi, tror jag tyvärr inte att hållbarheten är så lång för själva appen för barnet. Mina barn på 3 och 5 ½ år tyckte att spelet var roligt till en början men efter att ha spelat det några gånger är det inget som de själva återkommer till. Däremot har vi fått en del intressanta diskussioner efter att de har spelat om odling och ekologiskt.

Varje gång man spelar händer samma saker, och det är samma grönsaker som sås och skördas. Det vore bra om det hände lite mer i appen och om den kunde bjuda på lite mer variation och spelkänsla.

Mitt betyg är 3 av 5.

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: svenska. Och text på följande språk: svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *