I Montessori Natur får man planera och sköta om en odlingsplats. När växterna blir färdiga är det dags att skörda och sälja grödorna. Ett roligt sätt att väcka en nyfikenhet för naturen och lära sig hur mat kan produceras.

Det är Edoki Academy som står bakom appen, de har också gjort exempelvis Busy Shapes 1 och 2 samt Busy Water. Med den nya appen vill man väcka ett intresse för naturen. Genom planering och kritiskt tänkande får man växterna att blomma och bli skördeklara för att kunna sälja dem och få pengar i form av naturmynt.

ANNONS:

Det finns ett par färdiga trädgårdsland som barnet kan sköta om, genom att trycka på dem får man via visuella instruktioner reda på vad som behöver göras. Det kan behöva grävas, krattas, rensas, klippas och vattnas. Man väljer vilka grödor som ska sås eller planteras. Man kan också göra flera nya land som sköts om på samma sätt. Ibland regnar det och då ser man att växterna får tillräckligt med vatten och inte behöver vattnas. Det är mycket som ska skötas om, ogräset växer och skadedjur behöver hållas efter. Man får även följa både dygnets och årstidernas växlingar.

Man kan också gå in på ”Barnets bok om växter” för att få mer information om växterna och där får man exempelvis reda på hur vattenkrävande de är och hur mycket bina tycker om dem. Bina spelar en viktig roll, de pollinerar växterna och ger honung.

När grödorna är klara, ska de skördas och tas om hand inne i ett hus bredvid trädgården. Därefter är de klara att säljas och det kommer kunder och köper och ger ”naturmynt” som betalning. För dessa kan man sedan köpa olika redskap och saker som hjälper till i trädgårdsarbetet, såsom solfångare eller fågelskrämmor. Grödorna har olika världen.

Via ett barnlås når man inställningarna. Här kan man stänga av eller sätta på musik. Det går även att följa barnets utveckling i spelet och om man skapar ett konto hos utvecklaren kan man lägga till fler barn. Appen har inte något tal, men text finns på många olika språk. Även svenska. Man behöver dock inte vara läskunnig för att använda appen.

Appen är fin och känns genomarbetad med flera olika delar. Den är betydligt mer omfattande än andra ”odlingsappar” som exempelvis EkoPaddan. Tyvärr är den svenska översättningen inte helt korrekt. I barnets växtbok finns ingen skriftlig information om växterna annat än deras latinska namn. Växlar man till engelska finns det här fakta om växterna. De växterna som är beskrivna är inte alla heller anpassade för svenskt klimat. Det drar ner betyget något och för att fungera fullt ut vore det mycket värt om en helt svensk version skulle vara möjlig då också med information som lästes upp för barnet.

Det tar tid att skapa och sköta om trädgården vilket gör att det krävs en del tålamod från barnet. Min 6-åring tyckte att den var rolig en stund men tappade sedan intresset relativt snart. Andra barn i redaktionen har upplevt att det tar för lång tid att bygga upp trädgården men det är samtidigt valfritt hur stor och omfattande trädgård man vill ha. Däremot blir det lättare att få ihop fler naturmynt om man har fler land och grödor.

Jag rekommenderar appen för barn mellan 4-7 år. Mitt betyg är 3 av 5.

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller text på följande 18 språk: danska, engelska, finska, franska, grekiska, italienska, japanska, kinesiska, koreanska, nederländska, norska (bokmål), portugisiska, ryska, spanska, svenska, turkiska, tyska, vietnamesiska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   12 kr 4 okt 2019
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *