I Dr. Panda’s Grönsaksland kan du odla 12 olika bär, frukter och grönsaker

Dr. Panda är tillbaka med ett nytt pedagogiskt spel efter Dr. Panda’s restaurang och Dr. Panda’s Daycare. Nu är det dags att lära sig allt om odling i Dr. Panda’s Grönsaksland.

ANNONS:

Spelet börjar med att en kund kör fram till Dr. Pandas gård och frågar efter tex blåbär. Då startar ett minispel där du sår frön i krukor, vattnar och sedan skördar i en korg som du ger till din kund. Då kommer nästa kund körande och frågar efter någon annan gröda och ett nytt minispel startar. Allt som allt finns det tolv olika bär, grönsaker, frukter och sädesslag att odla och fem olika djurkunder som vill handla. Djuren i spelet känns igen från de andra Dr Panda-apparna: Elefanten, Apan, Flodhästen, Isbjörnen och Tvättbjörnen. De tolv minispelen där man odlar är alla olika, i några måste man ta hand om skadedjur, i andra är det viktigt att vattna ordentligt eller att få solljus på hela plantan. Några av minispelen har riktigt många moment innan man är färdig medan andra bara består av att så, vattna och sedan skörda. Dessutom finns ett sorteringsspel med trädgårdsredskap och ett gräsklipparspel som man hittar om man utforskar spelets startsida.

Dr. Panda's Grönsaksland

Dr. Panda's Grönsaksland

Det här är en trevlig och rätt så realistisk app om odling och man lär sig en hel del om olika grödor. Plantorna behöver vatten för att växa, fruktträden vill ha gödsel för att få fina frukter och bären behöver mycket solljus för att mogna. Appen passar bra för att spela tillsammans med andra så att man kan turas om eftersom det är korta, avgränsade spelmoment som avlöser varandra. Det går inte att välja vad man ska odla nästa gång utan det slumpas fram. Det gör att samma gröda kan komma tillbaka två gånger på kort tid. Det går inte heller att hoppa över något delmoment utan man måste genomföra alla uppgifter för att ha odlat färdigt så att kunden blir nöjd.

Det är väldigt enkelt att hantera appen och det gör att den passar bra även för små barn. Appen innehåller inga skrivna instruktioner utan man förstår av de symboler och animerade effekter som finns vad man ska göra. Några moment är lite knepiga, tex att komma på att man ska vrida runt krukorna för att de ska få sol från alla sidor, men har man bara visat det en gång så klarar även de minsta barnen det själva nästa gång.

Min dotter som är fem år tycker att det är väldigt spännande att se hur frön och plantor växer upp när man vattnar och gödslar dem. De små skadedjuren är också spännande att jaga, ett favoritmoment är att få bort mullvadarna ur morotslandet. Vi är flera i redaktionen som testat appen med våra barn och den fungerar bäst för barn mellan två och fyra år. Även äldre barn, såsom min dotter, är förtjusta i appen men tycker att det blir lite tråkigt i längden att man inte kan välja själv vad man ska odla. Det finns andra liknande odlingsspel, som Glada lilla bonden, men den här appen upplever vi är enklare att använda för små barn.

Appen är reklamfri och saknar externa länkar. På startsidan finns en knapp med föräldrainformation. Här kan man stänga av reklamskylten för utvecklarens andra appar, beställa ett nyhetsbrev eller betygsätta appen i AppStore. Man kan också stänga av både bakgrundsmusik och ljudeffekter. Föräldrasidan har ett barnlås.

Dr. Panda’s Grönsaksland finns för iPad, iPhone och Android. Vi har testat iPad-versionen.

Betyg fyra av fem.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   50 kr 4 okt 2019
 •   40 kr 30 jul 2019
 •   0 kr 25 jul 2019
 •   40 kr 31 jan 2019
Google Play Store
 •   50 kr 1 jul 2020
 •   40 kr 30 jul 2019
 •   0 kr 25 jul 2019
 •   40 kr 25 apr 2019
 •   12 kr 17 apr 2019
 •   40 kr 31 jan 2019
 •   30 kr 14 sep 2018
 •   16 kr 6 sep 2018
Amazon Appstore
 •   36 kr 30 jul 2019
 •   0 kr 25 jul 2019
 •   36 kr 31 jan 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Dr. Panda’s Grönsaksland för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *