I Foldify Dinosaurs får man skapa dinosaurier i 3D med hjälp av färdiga mallar. Dinosaurierna kan man måla på och sedan skriva ut på papper för att sedan klippa och klistra ihop.

Pixle som tidigare har skapat appen Foldify har nu kommit med en liknande app med dinosaurietema. I Foldify Dinosaurs skapar man dinosaurier från färdiga mallar. Det finns tio olika dinosaurier att välja mellan. För varje dinosaurier finns även en engelsk faktadel. Man kan välja att skriva ut färdiga naturtrogna dinosaurier eller att färglägga dem själv.

ANNONS:

Foldify Dinosaurs

Foldify Dinosaurs

När man är nöjd med sin figur väljer man att skriva ut den. Den sparas också i ett bibliotek och man kan när som helst komma tillbaka och göra ändringar. I appen kan man skapa ett konto och dela med sig av sina dinosaurier online. I detta bibliotek kan man då dela med sig och låna från andra. Det finns många dinosaurier att välja mellan. Man kan också titta igenom biblioteket för att få lite inspiration.

Foldify Dinosaurs

Appen bidrar till kreativt tänkande, att få använda fantasin och skapa något helt nytt. När man har skrivit ut bilden får man träna finmotoriken när man klipper och klistrar ihop. Det är många moment att ta sig igenom. Man har kul på vägen och får se någonting växa fram och bli något man själv har valt.

Jag har använt appen tillsammans med mina barn som är 6 och 7 år. De har skapat egna dinosaurier och skrivit ut både originaldjuren och sina egna djur. De tycker om att pyssla och de hade väldigt roligt. De var så stolta att de hade skapat dessa själv och har efter det gjort flera stycken. De klarade av att klippa fint längs linjerna och vika precis på markeringarna för att det skulle bli helt rätt. Barnen har tidigare skapat ett flertal figurer i Foldify och har på så sätt övat upp sin finmotorik vad gäller att klippa och vika. När det blev lite svårt fick vi hjälpas åt.

Det finns inget talat språk i appen men de olika menyerna är skrivna på engelska. Mina barn kan inte engelska men efter att jag har visat så vet de hur de ska göra och var de ska leta efter de olika sakerna. Det man bör tänka på är att man kanske ska skriva ut på ett lite tjockare papper så figuren håller bättre. Vi hade inga tjocka papper som skrivaren kunde skriva ut på så vi använde vanliga kopieringspapper, dessa klistrade vi på ett annat tjockare papper så det blev en stadig figur.

Jag rekommenderar appen till barn 5-8 år och ger den en stark trea i betyg.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   50 kr 20 apr 2020
  •   25 kr 14 apr 2020
  •   50 kr 31 dec 2019
  •   25 kr 17 dec 2019
  •   50 kr 5 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Foldify Dinosaurs för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *