I Sago Mini Monsters kan ditt barn vara kreativ med söta monster. Måla, mata, borsta tänder och pynta.

Sago Mini Monsters är den senaste appen från Sago Sago och som vanligt är målgruppen de yngre barnen. Den som använt Sago Mini Bug Builder kommer känna igen en hel del.

ANNONS:

När spelet börjar får man dra upp ett monster ur en slemmig grön sjö. Man ser bara konturerna av monstret och det första momentet är att färglägga det. Det finns sex färger att välja på och det är bara att använda sina fingrar för att rita prickar, streck, eller – som min tvååring brukar göra – försöka fylla hela monsterformen med färg. Om man ritar utanför kanterna så gör det ingenting, färgen stannar innanför formen. Det går också bra att rita med två eller flera fingrar samtidigt.

sago-mini-monsters-tom

När man känner sig nöjd trycker man på en knapp uppe i högra hörnet och nästa moment börjar: på monstret växer det fram mun, ögon och små horn och i vattnet dyker det upp olika matbitar. Nu får man mata monstret tills det blir mätt och sedan borsta tänderna på det. Det går också att dra bort ögonen eller munnen och hornen. Då växer det fram nya med en annan form och så kan man hålla på ända tills man blir nöjd.

sago-mini-monsters-ata

När detta moment är avklarat kommer man vidare till spelets sista del: att pynta och dekorera sitt monster med allt från plåster och muttrar till diamanter och blommor. Är man inte nöjd med nåt man satt dit är det bara att dra bort det och välja nåt annat. Även i det här momentet går det att byta ut ögon, mun och horn på sitt monster. Det går att fästa prydnaderna var som helst på monstret, och det är enkelt att flytta runt dem tills man är alldeles nöjd. Här kan man hålla på hur länge som helst, men för att avsluta kan man antingen trycka på färdigsymbolen uppe i hörnet eller ta en bild på sitt monster. Då dyker monstret tillbaka ner i det gröna slemmet igen och spelet börjar om med ett nytt monster.

sago-mini-monsters-piffa

Jag har testat Sago Mini Monsters båda mina barn, den lilla som nyss fyllt två år tyckte det var kul att göra olika monster och mata dem. Jag kunde märka att det var lite svårt rent motoriskt att göra vissa moment för någon som är så liten, jag fick t.ex. hjälpa till med att styra tandborsten som lätt for iväg över skärmen. Sexåringen har också haft roligt med appen under förvånansvärt långa stunder. När jag frågade vad som var bäst med appen blev svaret att monstren är så gulliga! Appen passar bra att sitta med tillsammans, antingen barn och förälder eller flera barn. Det är tydliga moment som gör det enkelt att turas om och vill man skapa sitt monster tillsammans så fungerar det bra att dra och ändra i flera saker samtidigt.

Appen har reklam på startsidan för andra appar från samma utvecklare. Både detta och sidan för föräldrar ligger bakom barnlås, men går att stänga av helt i enhetens inställningar. Tyvärr dyker det ibland vid starten upp en ruta med uppmaning om att betygsätta appen i App Store, och den funktionen går inte att stänga av. Men den har också ett barnlås på sig.

Vi rekommenderar appen för barn mellan 2 och 3 år, men även större barn kan ha utbyte av den som enklare tidsfördriv. Betyget blir en stark trea, om appen inte varit så lik Bug Builder hade betyget blivit högre. Som det är nu finns det ingen större anledning att köpa appen ifall man redan har Sago Mini Bug Builder.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   50 kr 3 okt 2019
 •   40 kr 25 jun 2019
 •   30 kr 30 apr 2019
 •   40 kr 1 nov 2018
 •   10 kr 14 okt 2018
Google Play Store
 •   40 kr 13 aug 2020
 •   8 kr 6 aug 2020
 •   40 kr 25 jun 2019
 •   29 kr 30 apr 2019
Amazon Appstore
 •   36 kr 26 jun 2019
 •   27 kr 1 maj 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *