Toca Tailor Fairy Tales är en variant på Toca Tailor, med färre karaktärer, tyger och accessoarer. Appen har sagotema vilket innebär att accessoarerna skiljer sig åt från vanliga Toca Tailor. Funktionerna är dock desamma, man ska designa kläder och klä på figurerna.

Rent mängdmässigt så har vi här två karaktärer istället för fyra, 16 tyger istället för 24, åtta applikationer istället för 24 samt 18 accessoarer istället för 30. Det går fortfarande bra att ta egna bilder (med kameran eller ur bildrullen) och använda på kläderna, och också att fotografera karaktärerna mot valfri bakgrund. Läs gärna recensionen av Toca Tailor för mer detaljer om hur båda apparna fungerar. Trots att det är färre möjliga val så känns ändå appen komplett och det är bra spelkänsla.

ANNONS:

I Fairy Tales har Toca Boca valt att börja med push-notiser. Detta är inte speciellt barnvänligt, så jag rekommenderar att som vuxen starta upp appen första gången när den är nedladdad, och tacka nej till push-notiser. Skulle man missa detta så går det även att hantera push-notiser i Inställningar-appen på sin enhet. I övrigt har Fairy Tales samma inställningsmöjligheter som Tailor, förutom att det finns ett barnlås på föräldrasidan. Detta barnlås är en nyhet som jag hoppas införs även i övriga appar från Toca Boca. Appen innehåller i övrigt ingen extern reklam, länkar (utom på föräldrasidan) eller köp inuti appen.

Toca Fairy Tales passar precis som Toca Tailor från ungefär fyra års ålder, och även denna får betyg 5 av 5 trots att den innehåller något färre valmöjligheter än förlagan.

En trailer för appen ser du här:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *