Lolas Strandpussel har flera pussel i tre olika svårighetsnivåer samt svenskt tal.

Lolas Strandpussel är en färgglad och söt app med pandan Lola i huvudrollen. Appen är skapad av finländska Beiz som ligger bakom bland annat Lolas Mattetåg. I Lolas Strandpussel får man pussla med en massa olika saker som är typiska för stranden. Genom att dra pusselbitarna till sina rätta platser löser man pussel och får samtidigt lära sig vad sakerna heter på svenska. Både genom text och tal.

ANNONS:

Lolas Strandpussel

I huvudmenyn väljer man svårighetsnivå; lätt, medel eller svår. Varje nivå har tio pussel. Skillnaden i svårighet består i att antalet bitar blir fler och fler. I alla nivåer räcker det med att hålla pusselbiten i närheten av rätt plats för att den automatiskt skall fastna.

Lolas Strandpussel

Lolas Strandpussel

Lola instruerar, ger beröm och uppmuntrar på svenska. Grafiken är av hög kvalité och appen har även trevliga animationer. Lolas Strandpussel är barnvänlig och innehåller varken reklam eller in-app purchase. Appen har externa länkar, men dessa är skyddade med ett barnlås där man måste lösa ett matematiskt tal för att komma vidare. Bra!

Både min 3-åring och 5-åring har testat denna app på iPad och gillar den. Tyvärr är de svåra pusslen på gränsen till för enkla för 5-åringen. Jag tror därför att barn mellan 3 och 4 år har störst glädje av appen, även om den nog uppskattas av barn upp till 6 år (men då har sämre livslängd). Utvecklarens rekommendation är upp till 8 år.

På förbättringssidan hade jag önskat fler och mer utmanande pussel för äldre barn. Det här är en fin app, men jämfört med andra pusselappar har den här appen tyvärr inte någonting som gör den speciell, förutom det svenska talet. Betyget blir därför inte mer än godkänt; tre av fem.

Appen finns även i en gratisversion för iPad och Android. För den som vill testa innan köp.

I den här YouTube-filmen kan man se lite hur appen fungerar:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande 14 språk: danska, engelska, finska, franska, italienska, japanska, kinesiska, koreanska, nederländska, norska (bokmål), ryska, spanska, svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 7 jan 2020
  •   25 kr 2 okt 2019
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Lolas Strandpussel för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *