I ”Monster Physics” får man bygga egna maskiner och farkoster, lösa uppdrag och samtidigt lära sig om fysik.

”Monster Physics” heter en helt ny app från Dan Russell-Pinson. Det här är fantastiskt bra app som på ett väldigt lekfullt sätt introducerar fysik för äldre barn. Här kan man skapa bilar, raketer, flygplan och mycket mycket mer. Man kan också skapa helt egna uppfinnar. Möjligheterna är obegränsade.

ANNONS:

Totalt har man 68 olika delar som man kan sätta ihop. Det finns däck, raketer, propellrar, kanoner, magneter, vingar m.m. Det finns olika material såsom metall, trä, plast, gummi och is. Delarna sätter man ihop med olika typer av fästen. Appen börjar med en introduktion som steg för steg förklarar hur man gör för att skapa, det handlar bland annat om val av material och hur man gör för att koppla ihop två delar. Instruktionerna ges tyvärr endast med engelsk text. Kan man inte engelska är det en fördel om man har någon som kan översätta, men det går även att experimentera sig fram.

När man vill testa det man byggt trycker man på en play-knapp och därefter kan man testa och leka med sin skapelse. Vill man kan man ta bort delar och sätta dit nya tills man är nöjd.

Med appen följer 50 olika uppdrag. Det börjar enkelt för att sedan bli gradvis svårare. Ett enkelt uppdrag kan vara att montera ihop någonting så att monstret kan nå en frukt. Ett svårare uppdrag kan vara att få ett monster att ta sig över en ravin. Alla uppdrag har många lösningar och man kan spela uppdragen flera gånger, för att hitta smartare lösningar. I uppdragen finns också engelsk text som beskriver vad man skall göra.

Förutom att lösa uppdrag medföljer även en väldigt bra guide till olika begrepp inom fysiken. Gravitation, friktion, hastighet, acceleration, massa och densitet är några av de begrepp som på ett väldigt intuitivt sätt beskrivs både visuellt och med text.

”Monster Physics” har stöd för upp till fem profiler. Appen har koll på var varje profil befinner sig i uppdragen och vilka skapelser man gjort. Varje profil har ett namn och en egen avatar i formen av ett monster. Monstret kan man själv designa och det är också samma monster som återfinns i uppdragen.

Pga engelskan kan det vara lite klurigt att komma igång med appen. Jag rekommenderar att man börjar med introduktionen och de enklaste uppdragen. Då lär man sig sakta men säkert vilka delar man kan använda och hur man sätter ihop dem. Har man kommit över inlärningströskeln så får man som störst behållning av appen. Men det går som sagt att experimentera fritt och lära sig på det sättet också.

Trots språket är många uppdrag ganska självförklarande så det är inte helt säkert att man som vuxen alltid måste sitta bredvid och översätta. Men att kunna sitta med sitt barn och resonera kring vilka delar man skall använda kan vara väldigt givande. Alternativt kan flera barn använda appen tillsammans.

Appen har inte någon reklam eller köp inuti. Den innehåller dock reklam för tillverkarens egna appar. Externa länkar är skyddade av ett relativt enkelt barnlås. I inställningarna kan man stänga av musik och effektljud separat.

Det här är verkligen en riktigt bra app som jag tror att många barn kommer att ha stor glädje av. ”Monster Physics” är både lek och lär i en fin symbios. Appen får högsta betyg, 5 av 5, och jag rekommenderar den till barn från 7 år (med hjälp av vuxen) och uppåt.

”Monster Physics” finns även i en gratisversion för den som vill testa innan köp.

Här är en film som visar hur appen fungerar:

Språkfakta

Denna app innehåller text på följande språk: engelska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   25 kr 3 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Monster Physics för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

2 kommentarer

  1. Susanne skriver:

    Ska genast köpa! Våra barn älskar monster 🙂

  2. Susanne skriver:

    Så även om barnen inte är 7 år tror jag att de kan gilla konstruktionsdelen. Vi får se. 15 kr är som en pixibok – dvs inte så mycket pengar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *