I Motsatslek får man öva på att hitta motsatser antingen genom ett memoryspel eller genom att para ihop bubblor som bildar motsatspar. Det finns flera svårighetsnivåer. Svenskt tal.

Motsatslek är skapad av Branja som även gjort Ljudlek som vi tidigare recenserat. Syftet med den nya appen är att man via lek ska få öva på vanliga motsatspar. Motsatslek innehåller två olika spellägen, dels ett memoryspel där motsatserna bildar par och dels ett bubbelspel där det gäller att para ihop de bubblor som innehåller rätt motsatspar.

ANNONS:

Motsatslek

Totalt finns 50 olika motsatspar att öva på i 5 olika nivåer där svårighetsgraden på motsatserna ökar med nivån. Man får prova så många gånger som behövs för att hitta rätt par. När man klarat av en nivå får man ett belöningsljud och en belöningsbild.

I bubbelspelet kommer det bubblor som innehåller både bilder och text och skall baserat på det hitta rätt motsatspar. Trycker man på en bubbla får man dessutom höra vad bilden visar. I memoryspelet ökas svårighetsgraden av att det blir fler par som ska hittas för varje nivå från 4 bilder på nivå 1 till 18 bilder på nivå 5. När man trycker på en bricka får man höra vad bilden visar.

Motsatslek

Motsatslek

Förutom de två spellägena finns en ordbok där man kan se alla motsatspar uppdelat i svårighetsnivåer. Det finns där även möjlighet att göra egna spel genom att välja ut vilka och hur många motsatspar man vill spela med, av de som finns tillgängliga. Egenskapade spel går att spara och kan sedan spelas på nytt.

motsatslek-oMotsatslek

Motsatslek

Grafiken är fin och tydlig och appen är enkel att komma igång med. Det finns inga inställningsmöjligheter. Appen innehåller svenskt tal och text samt ljudeffekter. Appen innehåller ingen reklam eller in-app purchase.

Mina barn på 4, 6 och 7 år har provat appen. 4-åringen tittar endast på bilderna medan de äldre barnen även har nytta av texterna. Alla har haft lätt för att hitta motsatsparen även på de högre nivåerna men 4-åringen har ibland behövt trycka på bubblorna för att förstå vad som visas. Även andra redaktionsbarn i förskoleålder har provat appen.

Möjligheten att anpassa och välja både vilka och hur många motsatspar man vill jobba med gör att appen fungerar för en bred målgrupp förskolebarn med olika behov. Ett förbättringsförslag skulle vara att orden i bubblorna lästes upp automatiskt utan att man behövde trycka på dem då den främsta målgruppen för Motsatslek inte är läskunnig. Det hade också varit bra om man kunnat mata in egna motsatspar.

Motsatslek kan fungera som stöd för den som vill lära sig nya ord och även hjälpa till att organisera orden på ett logiskt sätt. Utifrån att den bara innehåller 50 motsatspar är dock livslängden begränsad och därför vore det bra om det antingen kom fler motsatspar eller andra övningar för att öva på att para ihop och kategorisera ord.

Jag rekommenderar appen för barn mellan 3 och 5 år och ger den en 3:a i betyg.

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande två språk: engelska, svenska. Och text på följande två språk: engelska, svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 2 okt 2019
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *