Sagoboken innehåller tre interaktiva sagor med uppläsning; Guldlock, Rödluvan och Stadsmusikanterna i Bremen. Appen tränar även hörförståelse.

Sagoboken innehåller tre interaktiva sagor med uppläsning: Guldlock, Rödluvan och Stadsmusikanterna i Bremen. Alla sagor har svensk text och svenskt tal. Tempot är lugnt och det är lätt att följa med i sagorna. Med jämna mellanrum stannar sagorna och då får man frågor och skall trycka på olika detaljer i bilderna. När det är dags att bläddra kan man välja att svara på enkla frågor om innehållet. Det kan vara vilken färg Guldlock har på klänningen eller hur många katter som bor hos Rödluvan. Det går också bra att gå direkt vidare till nästa bild utan att svara på några frågor. Varje saga tar ungefär fem minuter att lyssna på.

ANNONS:

Sagoboken

Sagoboken

Illustrationerna är rätt trista och för mig som vuxen känns det mest irriterande att sagan avbryts av frågor. Jag skulle också önska att nästa sida kom fram automatiskt när uppläsningen var klar så man slapp att trycka sig fram. Men mina barn verkar inte ha något problem med de här sakerna. Min 3.5-åring tar gärna fram appen och går igenom sagorna och trycker för fullt på allt som går. Frågorna kan vara svåra för de yngsta barnen eftersom man tex måste kunna räkna, men eftersom sagan går vidare även om man svarar fel så är inte det något problem.

Sagoboken

Sagoboken

Appen har inga möjligheter till att göra inställningar av ljud eller bläddring. Det är både en fördel och en nackdel: bra eftersom det gör appen väldigt enkel för barn att sätta igång själv, dåligt eftersom det gör att den bara kan användas på ett sätt. Använder man iPad visas texten samtidigt med uppläsningen och då kan man stänga av ljudet på sin enhet om man vill läsa själv. Sagoboken är fri från reklam och köp inuti appen.

Betyget blir tre av fem. Sagoboken passar barn mellan 2 och 5 år.

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: svenska. Och text på följande språk: svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   13 kr 6 okt 2022
  •   11 kr 6 maj 2021
  •   12 kr 12 mar 2021
  •   25 kr 12 feb 2021
  •   12 kr 23 dec 2020
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Sagoboken för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *