Solboken tar på ett lekfullt sätt upp fakta om solen, riskerna med att sola för mycket och hur man kan skydda sig. Appen bygger på en bok med illustrationer av Pernilla Stalfelt som tagits fram av Strålskyddsmyndigheten.

Appen Solboken börjar med flera uppslag om solens uppkomst och solljusets betydelse för livet på jorden. Sen följer ett avsnitt om vad solljus kan användas till och därefter berättas om olika mer eller mindre bra sätt att skydda sig från för mycket solljus. Allt framställt på Pernilla Stalfelts välkända sätt med illustrationer, kommentarer i marginalen, tokroliga situationer och pratbubblor.

ANNONS:

De flesta illustrationerna i boken har enklare animationer eller ljudeffekter om man trycker på dem. Många av pratbubblorna blir också upplästa om man trycker i dem. Om man vill kan man få hela boken uppläst av Pernilla Stalfelt själv. Föredrar man att läsa själv är det bara att trycka på munsymbolen uppe i högra hörnet. Det går även att välja om texterna ska visas eller inte.

”Goda vanor grundas ofta tidigt i livet och små barn är extra känsliga för solen. Allt för mycket sol i unga år kan leda till hudförändringar i vuxen ålder. Därför prioriterar myndigheten barn och vuxna runt barn i sitt UV-arbete.” skriver Strålsäkerhetsmyndigheten i ett pressmeddelande.

Jag har läst Solboken med min femåring som gillade den mycket utan att riktigt ta in budskapet om att solen kan vara farlig i för stora doser. Min tioåring har läst den på egen hand och tyckte den var rätt ok och intressant men kanske lite barnslig. Jag tror att appen gör sig bäst i åldrarna 5-8 år där det är roligt med alla animationer och detaljer i teckningarna, medan de äldre barnen bara kommer läsa igenom den en gång.

Solboken försöker både vara en faktabok för äldre barn och en rolig app för yngre barn och det funkar inte riktigt att få ihop bägge delarna.

Betyg 3.

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: svenska. Och text på följande språk: svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *